Eğitim-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği tarafından son günlerde eğitim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını kınamak amacıyla 1 günlük siyah kurdele taktı. Derslerde şiddete karşı öğrencileri bilinçlendiren konuşmalar yapıldığı belirten Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, "Son dönemde, özellikle hekimlere ve eğitim emekçilerine yönelik şiddet ve saldırıların artmış olması, yaşanan ölüm ve yaralanmalarla birlikte üzüntü verici boyutlara ulaşmıştır.
Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te Dr. Ersin Aslan'ın, 17 yaşında bir hasta yakınının saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, önce Kütahya'da, daha sonra geçtiğimiz hafta İstanbul Esenyurt'ta başka bir öğretmenimize yönelik olarak gerçekleşen saldırılar, toplumun içine itildiği şiddet ortamının son örnekleri olmuştur. Hekimlerimize ve eğitim emekçilerine yönelen her türlü şiddeti kınıyoruz.
Hastanelerimiz ve okullarımızda yaşanan şiddetin son bulması için acilen gerekli sosyal ve psikolojik adımların atılmasını istiyor, bu konuda yetkilileri görev ve sorumluluğa çağırıyoruz" dedi.