Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Fırçalar Çantada, Dişler Yolunda" projesi kapsamında, dün Amelebirliği Toplantı Salonu'nda ilköğretim öğretmenlerine seminer verildi.
Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Türksel Dülgergil'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, yaklaşık 30 öğretmene dişeti kanamalarından doğan hastalıklar hakkında bilgi verildi. Slayt sunumu ve birebir diyalog şeklinde geçen seminerde, diş eti sağlığı ve önemi hakkında bilgiler alan öğretmenlerin bu bilgileri öğrencilerine aktaracağı söylenirken, il genelinde toplam 8 bin 800 ilkokul 1'inci sınıf öğrencisine diş sağlığı eğitiminin verileceğini bildirildi.
Önceki gün Yayla İlköğretim Okulu'nda 133 ilkokul 1'inci sınıf öğrencisine diş sağlığı eğitimi verdiğini söyleyen Türksel Dülgergil, öğretmenlere şu bilgileri verdi:
"Toplum ağız ve diş sağlığının iyileşmesi için öncelikle çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması, yılda en az 2 kere diş hekimi kontrolüne gidilmesi, beslenmelerinin kontrol edilmesi, diş ve dişeti hastalıkları ile ortodonik sorunların tespiti ve tedavilerin yaptırılması önemlidir. Çocukluk dönemi sağlık alışkanlıklarının kazanılması bakımından uygun bir dönemdir. Ağız ve Diş Sağlığını korumak, diş çürükleri ve dişeti hastalıklarından korunmak veya yaygınlığını azaltmak küçük yaşlarda edinilen diş fırçalama alışkanlığı ile mümkündür. Doğru bilgi tutum ve davranışlarını geliştiren çocuklar çerçevesindeki bireyler için de eğitici olabilirler."
Doç.Dr.Türksel Dülgergil'in seminerleri Zonguldak ilçe genelinde devam edecek.