Ülkemizde öyle günler var ki, bir anne ve baba gibi unutulmaz / unutturulamaz. Bu en önemli günlerden biri de her yıl 24 Kasım'da kutlanan Öğretmenler Günü. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Kuvayı-Milliye hareketinin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmenlik unvanının verilmesinin yıldönümüdür 24 Kasımlar. Bu nedenle kutlanır öğretmenler günü. Ve her yıl öğretmenlik mesleğine yeni başlayanlar yemin ettirilirken, emekli olanlar da plaketle onurlandırılarak uğurlanır insanı insan yapan okul değerlerimizin kapılarından. Uğurlar olsun Öğretmenim sözü bir içten okunur o anlarda ve buğulanan gözlerdeki damlalar dur da dinlemez ya hani.

Bu yıl da öyle oldu. Klişeleşmiş Öğretmenler Günü programları deyim yerindeyse ifa edildi. Yani, program gerçekleştirildi, uygulandı.

Kdz. Ereğli'de öğretmenlerimiz çelenk koyma töreninde buluştular. İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler Atatürk Anıtı'na çelenk koyup saygı duruşunda bulunduktan sonra ilçe Kaymakamı İbrahim Çay'a gittiler ve bu anlamlı günün coşkusunu paylaştılar.

Öğretmenler Günü'nün ana programı Erdemir Kültür Sitesi'nde yapıldı. Burada da Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm eğitim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu ve istiklalimizin marşı birlikte okundu. Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi'nin Müdürü Ahmet Bal günün anlamı üzerine görüşlerini açıklarken, öğretmenleri umut çiçekleri olarak adlandırdı. Hepimiz öğretmenlerimizin eseririz diye sözlerini tamamladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da konuşmasına öğretmenler arasındaki sevgi ve saygı bağlarının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek başlayarak şunları söyledi:

 

TEMEL ŞART EĞİTİM VE ÖĞRETİMDİR

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji ile sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.

Bilgi çağının yaşandığı günümüzde, ülkelerin dünya genelindeki konumlarını güçlendirmesinde, muasır medeniyet seviyesinin yakalanmasında, teknolojik gelişmelerin yakından takip edilip, her alanda kullanılmasında eğitim en önemli unsurdur. Dünyada her alanda yenilikler ve değişimler yaşanmaktadır. Bu yenilik ve değişimin gerisinde kalmamak için en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir.

Dünyada yaşanan değişimlerin gerisinde kalmamak, yenilikleri izleyen değil, yeniliklere yön veren bir ülke durumuna gelebilmek için, eğitim sistemini geliştirmek, eğitim hizmetlerinin kalitesini her alanda yükseltmekle olacaktır.

Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK öğretmenlere seslenerek;

Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın (kültürün) müspet fikirlerini veriniz. İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler tatbik (uygulama) mevkiine konduğu vakit Türk milleti yükselecektir. sözü ile eğitiminde hangi yönde olması gerektiğini göstermiştir. O halde bütün öğretmenlerimizin çocuklarımızı ve gençlerimizi bu yönde eğitmeleri gerekmektedir.

 

ÖĞRETMEN FİLAZOFTUR

Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve  gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir.

Öğretmen kullandığı renkli ve sihirli dille, anlattığı konuya tutku ve aşk kattığı için bir şairdir.

Evrendeki etkileşimlere, değişikliklere akıl, mantık ve merak kattığı için bir fizikçidir.

Öğrencilerin düşüncelerini ve davranışlarını kakofoniden harmoniye götüren bir orkestra şefidir.

Her bir öğrencinin sağlam bir temel oluşturmasını sağladığı için bir mimardır.

Düşüncelerin bükülmesini ve değişmesini, aynı zamanda esnemesini ve güçlenmesini sağladığı için bir beden eğitimi uzmanıdır.

Kendisine model olarak bakan genç insanlara davranışları ve ahlak anlayışıyla anlam taşıdığı için bir filozoftur.

Sizlerin, bütün yurtta olduğu gibi İlçemizin her köşesinde de sağlıklı nesiller yetiştirmek ve yeni nesillere modern dünya ile rekabet edebilecek bilgi, birikim ve becerileri kazandırmak için özveriyle görev yaptığınızı biliyorum.

 

YILDIRAMAZLAR

Ülkemizin her alanda gelişmesi için bizlere her zaman olduğu gibi bugünde çok görev düşmektedir. Sizlerin bu bilinç ve düşüncede olduğunuzdan kuşkum yoktur. Üzerinize düşen görevleri yerine getirmede karşılaşacağımız sosyal ve ekonomik problemlerin bizleri yıldırmayacağını, karşılaşacağımız problemleri el ele, gönül gönüle ve işbirliği içerisinde aşacağımızı düşünüyorum. Çalışmalarımızda bize büyük destek veren başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere hayırseverlerimize, tüm velilerimize, yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

 

GELİŞMELERİ TAKİP ETMELİYİZ

Kutsal Mesleğimize yeni adım atan genç öğretmen arkadaşlarım,

Bilgilerin hızla değiştiği günümüzde, okullarda öğrendiklerimizle yetinmemeliyiz. Özellikle eğitim teknolojisinde yaşanan yeniliklerle bizler her zaman bilgilerimizi artırmamızı, yenilememiz gerektiğini bilmeliyiz. Sizlerin en önemli görevi eğitimin yanında, öğrencilerimize öğrenme yollarını öğretmek, onlara her alanda örnek olmaktır. Bu anlamda çok okuyarak ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri takip etmelisiniz.

Türk Milli Eğitiminin amaçlarını gerçekleştirmek üzere yıllarca didinen, kendilerini bir mum gibi erittikleri halde etrafına ışık saçarak aydınlatan tüm emekli öğretmenlerimizin ömürlerinin bundan sonraki kısımlarını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmelerini temenni ediyorum. Sağlık problemleri olan öğretmenlerimize de acil şifalar dileyerek en kısa zamanda aramızda görmeyi diliyorum.

Başta  Başöğretmen  Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan,  terör sebebi ile ve son olarak ta deprem felaketi sebebi ile görev şehidi olan meslektaşlarımızı ve tüm meslektaşlarımızı minnet ve rahmetle anıyor, görevini başarıyla tamamlayıp emekliye ayrılan öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımıza başarılar diliyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.'

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in mesajının okunmasının ardından göreve yeni başlayan öğretmenler adına Salih Bayram Çatalkaya bir konuşma yaptı ve öğretmenin kendini bir ayna olarak görmesini, kendini yenilemesi gerektiğini işaret etti.

 

Emekli öğretmenler adına konuşan Seda Argun, 30 yılın nasıl geçtiğini anlamadığını ve her şeyin bir rüya gibi olduğunu ifade ederek genç öğretmenlerin başarılı olacağına inandığını kaydetti.

 

Çeşitli yarışmalarda başarı elde edenlerin plaket ve hediyelerinin verilmesinin ardından Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi öğrenci korosu bazı türküleri seslendirdi.

 

Öğretmenler Günü programının son bölümünde ise adaylığı sona eren öğretmenlerin yemin töreni vardı. O tören de tamamlanarak program eksiksiz bir şekilde ifa edildi ve 2011 yılı törenleri de sona erdi.

 

İkmal Albay Suat Saraçoğlu da törende, Şiir, Kompozisyon ve Sunu Yarışmalarında dereceye giren öğretmenlere plaket vererek kutladı. Dereceye giren öğretmenlerin isimleri ise şunlar:
Arzu Altun, Yaşar Ciğer, Ayla Bilen, Müjgan Özdemir, Şeref Destereci, Hanife Çelik, İbrahim Kuzi.

Okullar arası Voleybol Müsabakalarında Dereceye Giren Okullar:
Ted Koleji Lisesi, İMKB Atatürk Anadolu Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi. TED Lisesi Müdürü Selim Aslankaya da objektifimize böyle takıldı.

Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Şiir, Kompozisyon ve Sunu Yarışmalarında dereceye giren öğrencileri plaketle vererek mutluluklarını paylaştı.  Dereceye giren öğrencilerin isimleri şunlar: Nuray Uzuner, Razan Ceren Ataman, Tuanna Torun, İlayda Açıkgöz, Melek Kılıç, Merve Top, Didem Katırcılar, Gizem Nur Pehlivanoğlu, Çağla Alagöz, Funda Altundaş, Merve Kaynar, Oktay Boğa
 

ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar Resim Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilerden 'Sahra Erdoğan, Kübra Çelik, Ayşenur Özöğren, Ertuğrul Sever, Azra Turgut, Aysima Fennibay'a hediyelerini vererek kutlayıp başarılar diledi.

Resim Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilerden 'Didem Solmaz, Büşra Yılmaz, Hanife Korkmaz, Neslihan Kalkavan, Karina Moltchanova, Yasemin Özen'in hediyelerini ise İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak takdim etti ve öğrencileri kutlayarak başarılar diledi.

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi'nin öğrenci korosu da programın son bölümünde sahne alarak türkülerden bir demet sundu.

Adaylığı kalkan öğretmenler yemin töreninde 'Türkiye Cumhuriyeti  Anayasasına, Atatürk inkılâp ve  ilkelerine, Anayasada  ifadesi  bulunan  Türk  Milliyetçiliğine  sadakatla  bağlı kalacağıma;  Türkiye  Cumhuriyeti  kanunlarını Milletin hizmetinde olarak tarafsız  ve  eşitlik  ilkelerine   bağlı  kalarak   uygulayacağıma;  Türk Milletinin milli,  ahlakı,  insanı,  manevi ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları   geliştirmek  için   çalışacağıma;   insan  haklarına ve   Anayasanın temel  ilkelerine  dayanan  milli,   demokratik,  laik bir  hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne  karşı  görev  ve  sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış   halinde   göstereceğime  namusum  ve   şerefim  üzerine   yemin ederim' sözü ile mesleğe asaletin giriş yaptılar.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay emekli olan öğretmenler;  Zülfiye Berber, Recep Aykuş, Vehibe Nur Kutayer, Abdullah Eken, Nazmiye Yalçın, Himet Yıldızhan, Seda Ergun, Dilek Mete, Murat Sevim, Nebahat Karaduman, Nihat Yalçın, Sevilay Kalkan, Tahsin Pınar, Nüket Akıncı, Hicran Aslankaya, Sema Tezel, F. Sibel Taneri, Tülin Özgen, Ayşe Eryürük, Esra Nalan Köseoğlu Selvi'ye plaket vererek teşekkür etti ve bundan sonraki yaşamlarında sağlıklı yıllar diledi.