* 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle il genelinde çeşitli etkinler düzenlendi. Adaylığı kaldırılmış öğretmenler yemin etti, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi, öğretmenlik mesleği anlatıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kdz.Ereğli'de ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama programı saat 09.30'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı. Düzenlenen çelenk koyma programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Ereğli ilçesi ve cevre okullardan gelen öğretmen ve öğrenciler ve çok sayıda sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çeşitli okullardan gelen öğretmen ve okul yöneticileri Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı ziyaret etti. Kaymakam Çay, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başarılarının devamını diledi.
EMEKLİ ÖĞRETMENLERE
ŞEREF BELGESİ VERİLDİ
Erdemir Kültür Merkezinde ikinci program düzenlendi. Saat 10.30'da başlayan programa Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizaon Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti başkanları, kamu kuruluşu daire müdürleri, birim amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından programın açılış konuşmasını Anadolu Lisesi Okul Müdürü Suat Yazıcı yaptı. Yazıcı, Öğretmenler Gününün öğretmenlerin sorunlarının dile getirilip, çözüm zemini arandığı özel bir gün olduğunu belirterek, "Tüm olumlu ve olumsuz gelişmelere rağmen öğretmenlerin değeri bilinmektedir. Çünkü ülkemizin geleceği bizim ellerimizde şekillenecektir" dedi. Göreve yeni başlayan öğretmenler ve emekli öğretmenler adına konuşmalar yapılmasının ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.
ÖRNEK DAVRANMALIYIZ
Açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar yaptı. Akpınar konuşmasında, "Dünyada yaşanan değişimlerin gerisinde kalmamak, yenilikleri izleyen değil, yeniliklere yön veren bir ülke durumuna gelebilmek, eğitim hizmetlerinin kalitesini her alanda yükseltmekle olacaktır. Öğretmenlerimiz, bütün yurtta olduğu gibi İlçemizin her köşesinde, Atatürk İlke ve İnkılâpları ışığında, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve yeni nesillerin modern dünya ile rekabet edebilecek bilgi, birikim ve becerileri kazanmaları için özveriyle görev yapmaktadırlar. Hepimiz öğretmenlik mesleğinin gözde mesleklerin başında geldiği bilincinde olarak, mesleğimizin toplumda hak ettiği itibara ulaşması için örnek davranışlar sergilemeli ve çalışmalar yapmalıyız. Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan bütün meslektaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, görevini başarıyla tamamlayıp emekliye ayrılan öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımıza başarılar diliyorum"
ALTUNTAŞ KONUŞTU
Daha sonra göreve yeni başlayan Öğretmenler adına konuşmayı Ereğli Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden Filiz Karaca, Emekli Öğretmenler adına ise konuşmayı Nilgün Altuntaş yaptı. 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle öğretmenler ve öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi. Ödül töreninin ardından Ereğli Lisesi Öğretmenler Korosu konser verirken, söylenen solo şarkılar ise beğeni ile dinlendi. 24 Kasım Öğretmenler Günün programı adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni ile sona erdi.