An gelir “yaşama merhaba” denilir, emeklenir, çocukluk dönemi yaşanır, gençliğin zirvesinde de gezilir ve nihayetinde “Sen de artık baş göz ol!”  tekliflerini dinleme zamanı gelir. Baş göz olmak için de önce eş aranır, bulunduğunda da karşı tarafın ana babasına gidilip “Biz evlenmek istiyoruz” denilir.

Oğuz Kalafat ile Eda Yunusoğlu iki mimar. Bu iki meslektaş, meslektaşlıklarının ötesine giderek “biz evlenip çoluk çocuğa karışmak istiyoruz” kararlılıklarını anne ve babalarına bildirdiler. İyi ki harekete geçtiler  ve böylelikle de  anne ile babaları  tanıştı. Ön görüşmeler heyecanı atlatıldı. Nihayetinde kırk yıllık hatırlı kahveler  içilirken “Allah’ın emri…” diye başlanıp, “Peygamberin kavliyle” ile devam edilerek, “Biricik Kızınız Eda’yı oğlumuz Oğuz’a istiyoruz” dediler.

“Bir düşünelim bakalım  kızımız ne diyecek” sözüne sesten hızlı biçimde “evetttt!”geldi Eda’dan.  Oldu bu iş mutluluğu içinde sözler verildi.  İşte o günden bu yana bir tatlı telaş başladı her iki ailede. Düğün olacak düğün. Hazırlıklar biter mi?  O koşturma bu koşturma derken, bitti, bitti! O da bitti şükür. Şimdi düğün zamanı.

Kdz. Ereğli TED Koleji’nin eski öğretmenlerinden Nurhan Kalafat ile GMİS’in eski Armutçuk Şube Başkanlarından Cihat Kalafat’ın oğlu Oğuz Kalafat, Bursalı Aile Huri-Orhan Yunusoğlu’nun  güzel kızı Eda Yunusoğlu ile  İstanbul Beylerbeyi’nde evleniyor. 27 Ekim 2018 Cumartesi günü Beylerbeyi’nin Yalıboyu Caddesi numara 64’deki  Bosphorus Palace Hotel’de saat 16.30'daki nikah törenine her iki ailenin dostları davetli.