Yaklaşık 2 aydır iskelede deniz kabuklarında yapılan süs eşyaları Zonguldak halkı tarafından büyük ilgi görüyor. Deniz kabukları süslerinin tasarımını yapan Cavit Karaören, süs eşyalarının ilgi çekmesini orijinal olmasına bağlıyor. Daha önce akvaryum içi tasarlayan Cavit Karaören deniz kabukları ile ilgili yaptığı çalışmaları şöyle anlattı;
"ÖZELLİKLE ABAJUR VE
AVİZELERE İLGİ YOĞUN"
"Bu parçaları İstanbul'dan getirttim. Çoğu orijinal ve okyanus ötesinden geldi. Hepsi ithal deniz kabuklardan yapıldı. Zonguldak'ta bu süs çalışmalarına çok ilgi var. Kaplumbağa şeklindeki süs eşyalarına Çinliler çok ilgi gösterdi. Özellikle abajur ve avizelere ilgi yoğun, yeni ev düzenlere hediye ediyorlar. Bu tür çalışmaların satıcılığını Zonguldak'ta tek yapıyorum. Tek olduğum için de işlerim iyi gidiyor. Ben daha önce akvaryum tasarımı yapıyordum. İstanbul'da gezerken kabuk sarayını görünce birkaç parça aldım. Sonra bunları teknolojiyle birleştirdim. Tasarımını bilgisayarda çizdim. Bir parça üzerinde 6,5 saat çalışıyorum, elektriğini bağlıyorum. Bunun kursuna da gitmedim, ama hepsinin tasarımı bana ait. Bu işi amatör olarak bir yıldır, profesyonel olarak 8 aydır yapıyorum.
Sipariş üzerine hala akvaryum içi tasarlıyorum. İsteğe göre deniz kabuklarından da parça siparişi yapıyorum. Bazı müşteriler bu parçaları denizden topladığımızı düşünerek fiyatlar biraz uçuk geliyor. Okyanus ötesinden gelen kabuklarımız pahalı, 20-40 TL arasında satışını yapıyoruz. Bu süs eşyalarını yapınca evimde önce 24 saat test ediyorum.
Sonra satıyorum. Bir evin, restoranın kürdanlığından, ekmekliğine, şekerliğine kadar ne ihtiyacı varsa hepsini yapıyorum."