Alaplı Küçükkaymaz ve Çevre Köyleri Eğitimi Destekleme Derneğine tarafından okul yapımı için kermes düzenledi.
Alaplı Merkez cami karşında düzenlenen kermeste konuşan Dernek Başkanı Recep Tufan, elde edilecek gelirin Küçükkaymak köyünde yapılacak ilkokul-ortaokula harcanacağını söyledi.
Küçükkaymaz köyündeki ilkokulun yetersiz olduğunu ifade eden Tufan, Çatak Köyü İlkokul-Ortaokulunda ikili öğretim olmasından dolayı köylerimizdeki eğitim yükünü azaltmak için yeni bir okula ihtiyaç olduğunu hissettik. Kurduğumuz dernekle birlikte küçükkaymaz köyünde bir hayırsever vatandaşımız kendi arsasını okul için bağışladı. Köylülerde fındık vererek destek oldu. Düzenlediğimiz kermesin geliri de okul yapımı için harcanacak dedi.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ise, Okul yapımı için dernek kuran köylülere teşekkür ediyorum. İlçemizde eğitimin yükselmesi için böyle hayırseverlerin fazla olması gerektiğine inanıyorum. Bu kermesinde ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi. Konuşmaların ardından, Küçükkaymaz İlkokulu öğrencileri tarafından kermesin acılış kurdelesi kesildi. Kermese, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, siyasi parti İlçe Başkanları ve vatandaşlar katıldı.