Alaplı Aşağıdağ Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Servet Çümen, 8 ay önce atandığı okulun önce çehresini değiştirdi, sonra eğitim kalitesini artırdı.
Çümen, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayırseverlerin de desteği ile okulun içi ve dışında birçok yenilikler yaptıklarını söyledi.
Okullarının bazı sorunlarını iş adamları ve köylülerin desteğiyle çözmeye çalıştıklarını anlatan Çümen, şöyle konuştu:
"Okulumuzda yaşadığımız derslik sıkıntısı konusunda iş adamlarımızla görüşerek destek aldık, köylümüz de inşaatın yapımında yardımcı oluyor. Eskiyen kantinin yapımını hayırsever bir vatandaşımız üstlendi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı anasınıf bölümünü yeniden dizayn etti. Fen ve teknoloji sınıfını yenileyerek hizmete açtık, laboratuvarına deney masası kazandırdık, her sınıfa projeksiyon cihazları takarak sıraların tamir ve onarımını hayırseverlerin desteğiyle yaptırdık. Okulun 4 bir yanına kamera sistemi kurduk. Kablosuz modem alarak bilişim sınıfları ve dersliklerin internet bağlantılarını sağladık. Okulumuzda yapılan çalışmalarda hayırseverler çok büyük katkı verdi. Öğrencilerimize daha kaliteli eğitim sunma gayretlerimiz devam edecek" dedi.