Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, 2009-2010 Eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle ilköğretim ve lise öğrencilerinin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretim görmelerini sağlamak amacı ile Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından okul ve çevresinde alınacak tedbirlerle ilgili eylem planı uygulamasının ikinci dönem için de devam edeceğini belirtti. Emniyet Müdürü Tektaş, makamında düzenlediği basın toplantısında, uygulamaya konulan eylem planı gereği öğrencilerin okul çevresinde her türlü zararlı alışkanlıklardan, şiddet olaylarından ve okul çevresinde bulunabilecek art niyetli kişilerden korunması ve okullara giriş çıkış saatlerinde trafik güvenliklerinin sağlanmasına yönelik çalışmalar kapsamında, sorumluluk bölgesinde bulunan 23 ilköğretim, 13 orta öğretim okulunda 1 komiser, 4 komiser yardımcısı ve 36 polis memurunun okul irtibat görevlisi olarak görevlendirildiğine dikkati çekti.

 

SEMİNER TALEBİ

Tektaş konuşmasında şu bilgileri verdi. ?2009-2010 Eğitim ve öğretim yılının birinci döneminde okul irtibat görevlilerimizin (okul müdürlerimiz, okul idarecilerimiz, okul aile birlikleri ve öğrencilerimizle) yaptıkları görüşmelerde çoğunlukla, okul girişi ve çıkışlarında polisiye tedbirlerin arttırılması, uyuşturucu ve diğer zararlı maddelere karşı çocukların bilgilendirilmesi için seminer, toplantı gibi etkinliklerimizin yapılması talep edilmiştir.

 

IŞIKLANDIRMA

Ayrıca Kdz.Ereğli Lisesi ve Kdz.Ereğli Atatürk Anadolu Lisesinin kuzey cephesinde bulunan ve metruk görüntüsü olan alanın ışıklandırılması yönündeki talepleri değerlendirilmiş olup, BEDAŞ yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda metruk görüntüsü olan yerin aydınlatılması sağlanmıştır. 2009-2010 Eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde okul önünde 2 kasten yaralama olayı meydana gelmiş olup bu suçlardan mağdur olan çocuk sayısının 2 ve şüpheli sayısının da 4 olduğu anlaşılmıştır. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak çocuklarımızın huzurlu ve güvenilir bir eğitim ve öğretim yapabilmeleri için gerekli emniyet tedbirleri devam etmektedir?