Alaplı Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro amirliğince okul servis sürücülerine uyulması gereken trafik kuralları konusunda eğitim semineri verildi.

Alaplı'da 2010-2011 eğitim-öğretim yılının başlayacak olması dolayısıyla taşımalı eğitimde okul servis şoförlerine trafik güvenliği, ilk yardım eğitimi, karayolları trafik yönetmeliğinin ilgili hususlarına göre sürücülerin uyacağı kurallar ve servis araçları hizmet yönetmeliği konularında eğitim semineri verildi.   Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda verilen seminere, Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, Polis Merkezi Amiri, Bürolar Amir Vekili Komiser Yardımcısı Oktay İmat, Trafik Tescil Büro Amir Vekili Uğur Mazlum, Trafikte görevi polisler ve okul servis sürücüleri katıldı. Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, seminerde yaptığı konuşmada her eğitim öğretim döneminde bu konuların tekrar edildiğini ve tekrar edilmekte fayda olduğunu belirterek, amaçlarının öğrencilerin rahat ve güvenli bir şekilde taşınmasının sağlanması, sürücülere bu konuda gerekli eğitimlerin ve bilgilerin verilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Çocukların kendileri için en değerli varlıklar olduğunu belirten Baş, "2010-2011 eğitim-öğretim yılında okul öğrencilerimizin rahat ve güvenli bir şekilde okullarına gidebilmeleri için gerekli tedbirleri alacağız.
Okul servislerini de denetimden geçireceğiz. Korsan taşımacılığa da asla izin vermeyeceğiz" dedi. Emniyet Müdürü İsmail Baş'ın konuşmasının ardından Alaplı Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amir Vekili Uğur Mazlum tarafından okul servis sürücülerine Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili hususlarına göre uyacakları kurallar, ilkyardım, trafik güvenliği ve okul servis araçları hizmet yönetmeliği hakkında bilgiler verildi.