Türkiye genelinde 2013 yılı içerisinde yürütülecek olan Okul Sütü Programı eğitim ve tanıtımı için Çaycuma'da ilkokul müdürlerinin katıldığı toplantı düzenledi.
Sütün teslim alınışı, dağıtımı hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya ve Süt Koordinatörü Şube Müdürü Ferhat Alkan, şunları kaydettiler:
"Okul Sütü Programı'nda amaç, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin süt tüketimine ve öğrencilerimizin beslenmelerine katkı sağlamaktır. Geçen sene ilimizde uygulanan ve dağıtımı gerçekleştirilen süt dağıtımında başarı sağlandı. Bu senede inanıyorum ki geçen sene uygulanan projenin bu seneki tanıtımı okullarımızda en güzel şekilde yapılacaktır.
Uygulama kapsamında 200 mililitre ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü verilecek. Program özel okullar da dahil olmak üzere anasınıfları, 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerini kapsayacaktır. Süt dağıtım çalışmaları paralelinde, çocukları düzenli süt içmeye özendirmek ve doğru beslenmeye teşvik etmek üzere eğitici etkinlikler düzenlenecek.