Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi, okul temsilcilerini topladı.
Düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Zonguldak merkezde görevli işyeri temsilcileri katıldı. Kahvaltının ardından konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'nde açtığı dava sonucu iptal edilen sendika ödeneğinin bu aydan sonra ödenmeyeceğini belirtti.
Sendikalı-sendikasız memurlar için bir fark olması gerektiğini, bu sene de bu ödeneğin sendikalı memurlar için ilk etapta 25 TL'ye çıkarmaya çalıştıklarını ve sonraki dönemlerde artırmak için mücadele edeceklerini ve bunun da doğrudan maaşlara zam olarak yansıyacağını, ancak bunun sivil toplumun yanında yer aldığını iddia eden CHP tarafından engellendiğini kaydetti.
Aşkar, "İptal edilen ödenek 10 TL. Bunun yaklaşık 7-8 TL gibi bir rakamı sendika aidatı olarak ödeniyor. Gerçeğiyle bu ödeneğin iptal edilmesinin, memurların kazanım yolunda ellerinden bu hakkın nasıl alınmış olduğunu sizin takdirinize bırakıyorum" dedi.
Ödeneğin tekrar maaşlara yansıması için genel merkez düzeyinde çalışmaların devam ettiğini, toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine eylemlilik sürecine girildiğini, bu bağlamda 3 Ekim'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Mektup Eylemi", ardından 10 Ekim'de de basın açıklaması yaptıklarını dile getirerek, "18 Kasım'da da eylem yapacağız. Tüm okul temsilcilerini ve kamu çalışanlarını eyleme katkıda bulunmaya çağırıyorum" diye konuştu.  
24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yapılacak faaliyetler hakkında da bilgi veren Aşkar, ardından okul temsilcilerinin gündem ile ilgili sorularını cevapladı.