Alaplı Çatak İlköğretim Okulunda, Okullar hayat olsun projesi kapsamında velilere ve halka yönelik hafta sonu sinema etkinliği düzenledi.
Alaplı Çatak İlköğretim Okul Müdürü Hamza Er, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayanlara ve erkeklere ayrı seanslar halinde gösterilen Fetih 1453 sinema filmi halkın ilgisini çektiğini söyledi.
Hiç sinemaya gitmemiş öğrenci velilerin olduğunu ifade eden Er, şunları söyledi;
Bakanlığımız Okullar Hayat Olsun adı altında bir proje başlattı. Bu projenin temel amacı; okulların velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesidir.
Bu amaca yönelik olarak, Müdür Yardımcımız Sayın Murat ASMA ve öğretmenlerimiz ile birlikte, daha önce hiç sinemaya gitmemiş, sinema ortamında film izlememiş velilerimize yönelik o ortamı kısmen de olsa yaşatma adına sinema etkinliği düzenledik. Bu etkinlik için Okul koridorunu sinema salonu haline dönüştürdük. Bayanlara ve erkeklere ayrı seanslarda olmak üzere etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu etkinlik için okulumuza gelen tüm velilerimize teşekkür ediyorum.
Köyü sakinleri ise,  Daha önce hiç sinemaya gitmediklerini ve sinema ortamında bulunmadıklarını, bu yüzden okula gelirken ve filmi izlerken içlerinde değişik bir heyecan duyduklarını bu tür etkinliklerin okul idaresi, öğretmenler ve veliler arasındaki bağı daha da güçlendirdiğini ve bu etkinliklerin devam etmesi gerektiğini belirttiler. Bu etkinliği düzenleyen okul idaresi ve öğretmenlere teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.