Alaplı’da bir okulda tehdit ve hakaret olayı yaşandı. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin verilen bilgiler şu şekilde: Müşteki-şüpheli E.E., kayın validesi müşteki-şüpheli N.E. ile oğlu mağdurun öğrenimini gördüğü okula gittiklerinde okul müdürü olan müşteki-şüpheli A.T. isimli şahsın oğlu mağdura hakaretlerde bulunduğunu iddia ve şikayet etmiş, müşteki-şüpheli A.T., mağdur şahsın cama çıktığını ve mağduru uyarmak için ses tonunu yükselttiğini, müşteki-şüpheli N.E. isimli şahsın okulun düzenini bozduğunu iddia ve şikayet etmiş, bahse konu okulun müdür yardımcısı olan müşteki-şüpheli B.O., mağdur şahsın annesi olan müşteki-şüpheli ile mağdur şahsın babaannesi olan müşteki-şüpheli N.E. isimli şahısların odasına geldiklerini, mağdur şahsın babaannesi olan müşteki-şüpheli N.E. isimli şahsın kendisine hakarette bulunduğunu iddia ve şikayet etmiş, şüpheli şahıslar yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanmıştır.

 

Ereğli’de kasten yaralama

Ereğli’de kasten yaralama, hakaret ve mala zarar verme suçlaması ile ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yasal işlem yapıldı. Konuya ilişkin Ereğli ilçe Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgiler şu şekilde: “Müşteki-şüpheli, aralarında alacak verecek meselesi bulunan şüpheli-müşteki şahsın kendisinin işyerine geldiğini, şüpheli-müşteki şahsın kendisine hakarette bulunduğunu, kendisinin polisi aradığı sırada şüpheli-müşteki şahsın telefonun kablosunu kopardığını ve kendisini darp ettiğini iddia ve şikayet etmiş, şüpheli-müşteki, müşteki-şüpheli şahıs ile aralarında yaşadıkları tartışmada şahsın kendisini darp ettiğini iddia ve şikayet etmiş, şahısların hayati tehlikesi yoktur şeklinde doktor raporları alınmış, şüpheli şahıslar yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanmıştır”

 

Yumruklar konuştu

Kilimli’de meydana gelen olayda kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçlaması ile yasal işlem yapıldı. Konuya ilişkin Kilimli Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgiler ise şu şekilde: Müşteki T.Ç., müşteki-şüpheli A.Y. ve Ö.D. ile birlikte sohbet ettikleri sırada müşteki-şüpheli A.Y. isimli şahsın kendisinin saçını çektiğini, bu duruma diğer müşteki-şüpheli şahsın sinirlenerek müşteki-şüpheli A.Y. isimli şahsın kafasına sopa ile vurduğunu beyan etmiş, müşteki-şüpheli A.Y., diğer müşteki-şüpheli şahsın kendisine tehdit ve hakarette bulunarak darp ettiğini iddia ve şikayet etmiş, müşteki-şüpheli A.Y. isimli şahsın BTM ile giderilir şeklinde doktor raporu alınmış, olayda kullanılan 52 cm uzunluğundan 1 adet siyah renkli beyzbol sopası muhafaza altına alınmış, şüpheli şahıslar yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanmıştır. 

 

Şüphe üzerine durduruldu
silah ve mermi çıktı...

Zonguldak Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler şüphelendikleri araçta yaptıkları aramada silah ve mermi ele geçirdi. Olay Zonguldak’ta meydana geldi, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler önceki gece saat 23.15 sıralarında yaptığı uygulamada E.A. isimli şahsın sevk ve idaresindeki araçtan şüphelenilmesi üzerine araç durduruldu, arama kararına istinaden şüpheli şahıs ile araç içerisinde arama yapılmış, yapılan aramada 1 adet HA6634 ibareli tabanca ile Genco marka 8 adet dolu fişek ele geçirildi, şüpheli şahıs yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanıldı.

 

Bankaya gitti
çektiği parada sahte çıktı

Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri parada sahtecilik suçlaması ile gerçekleştirdiği operasyonda 2 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgilere göre olay şu şekilde gerçekleşti: Müşteki-şüpheli E.E.D., Bankası‘ndan 1300 TL para çektiğini, ödemelerini yapmak için bank ’a gittiğinde Bankası‘ndan çekmiş olduğu 13 adet 100 TL banknotun içerisinde bulunan 1 adet A579132778 seri numaralı 100 TL banknotun sahte olduğunu öğrendiğini, kendisine 13 adet 100 TL banknotu Bankası‘nda çalışan şüpheli-müşteki A.T.’nin verdiğini beyan etmiş, 1 adet A579132778 seri numaralı 100 TL banknot ile müşteki-şüpheli şahsın bankasından çekmiş olduğu paranın dekontu muhafaza altına alınmış, şüpheli şahıslar yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanmıştır.

 

Uyuşturucu olayı
1 kişi firarda...

Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, izinsiz hint keneviri bitkisi yetiştirmek ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlaması ile gerçekleştirdiği çalışmada 1 kişiyi gözaltına aldı, olay ile ilgisi bulunduğu belirtilen 1 kişi ise polis tarafından aranıyor. Konuya ilişkin verilen bilgiler şu şekilde: Şüpheli A.A. ve C.A. isimli şahısların bahse konu ikametin çatı kısmında hint keneviri bitkisi yetiştirdikleri yönünde haber merkezimize yapılan ihbar değerlendirilmeye alınmış, alınan derkenar arama kararına istinaden bahse konu yerde yapılan aramalarda 4 kök hint keneviri bitkisi ve 215 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiş, firari şahsın aranmasına başlanarak olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir”
Öte yandan son dönemlerde uyuşturucu ile mücadelede Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri yoğun ve başarılı çalışmalara imza atarak vatandaşın takdirini kazanıyor.