AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, yaptığı yazılı açıklama ile YÖK'ün almış olduğu kararı desteklediğini ve almış olduğu karardan dolayı teşekkür ettiğini belirtti.
Şahin, hangi okul olursa olsun ortaöğretimi bitiren gençlerin üniversitede de istedikleri alanda okumalarının önünün açıldığını belirterek, artık meslek liselerinin boş kalmayacağını ifade etti. YÖK'ün aldığı kararı değerlendiren AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Meslek Liselerinde katsayı uygulamasının başladığı yıldan beri geçen 11 yıllık süre içerisinde sayısı 7 milyonu bulan öğrenci katsayı mağduru olarak üniversite okuma hakkından mahrum bırakıldı. Meslek liselerinde okuyan genç bir nesil milli ve manevi değerlerden ve altın bilezik olarak adlandırılan bir meslekten yoksun bir şekilde yetiştirildi. Katsayı engeli nedeni ile meslek liselerine giden öğrenci sayılarında %400 düşüşler yaşandı. Kendi mesleklerinde çok iyi yetişecek meslek lisesi mezunlarına sadece çırak olabilirsin denildi. İş dünyası yetişmiş meslek elemanı bulamamaktan şikâyet etti. Devlet kaynakları ile milyarlarca liralık yatırım ile kurulan meslek liselerine öğrenci kaydı yapılamadığı için bazı sektörler kendi elemanlarını yetiştirmek için okul ve kurslar açmaya başladı. Katı ve adaletsiz uygulama nedeni ile gençlerimiz iş dünyamız, devletimiz telafisi mümkün olmayacak zararlar gördü.
YÖK bu olumsuzlukları değerlendirerek haklıya hakkını iade etti. Ülke ihtiyacı ve gençlerin beklentisini bilimsel yöntem ile ortaya koymuş bir karar aldı. Hangi okul olursa olsun Ortaöğretimi bitiren gençlerin üniversitede de istedikleri alanda okumalarının önü açıldı. Artık Ticaret Meslek, Endüstri Meslek, Kız Meslek, Sağlık Meslek ve İmam Hatip Liselerinde sıralar boş kalmayacak gençlerimiz hem meslek sahibi olabilecek hem de üniversite öğrenimlerine devam edebileceklerdir.
İhtiyaçtan doğan bu bilimsel çalışmada emeği geçen Yüksek Öğretim Kuruluna teşekkür ederiz."