Ereğli Ticaret Meslek Lisesi’nde kitap ve internet ortamının yer aldığı zenginleştirilmiş kütüphane öğrenci, veli ve mahalle halkının kullanabilmesi için hizmete açıldı.

 

Ereğli Ticaret Meslek Lisesi’nde oluşturulan z-kütüphane düzenlenen tören ile açıldı. Okul Müdürü Numan Korkmaz, zengin kitap içeriği ve internet imkanından öğrenciler, veliler ile mahalle halkının faydalanacağını söyledi.

 

HALK DA FAYDALANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı, “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında zenginleştirilmiş kütüphaneyi Ereğli Ticaret Meslek Lisesi’ne kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Okul Müdürü Numan Korkmaz, “Kütüphanemiz zengin kitap içeriği ve internet imkanı ile öğrencilerimize, velilerimize ve mahalle halkına hizmet edecektir” dedi.

 

ÖNEMLİ BİR EKSİKLİKTİ

Korkmaz yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Ortaya konulan iş, okulumuz öğrencileri ve ailelerinin hizmetine sunulan en değerli, devamlı üzerinde durduğumuz, teşvik ettiğimiz kitap okuma ve kütüphaneye olan alışkanlıkların arttırılması anlamında büyük önem kazanmakta. En önemli eksiklerimizden biri okumaya çok zaman ayırmamamız. Okuma konusundaki teşviklerimizin zaman zaman sonucunun getirilmemiş olması önemli bir eksiklik. Bu şekilde öğretmenlerimizin, velilerimizin gönlünden koparak ortaya getirdiği bu kütüphane bu eksikliğimizi önemli ölçüde giderecek diye ümit ediyorum. Öğrencilerimiz burada hem aradığı kitapları bulabilecek, hem ders çalışabilecek hem de internet aracılığı ile ülkemizin en büyük kütüphanesi olan milli kütüphanenin imkânlarından faydalanabilecektir. Kütüphanemizin kurulmasında başta kütüphanecilik kulübü öğretmenlerim, okul aile birliği üyelerim, velilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Okulumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

KILIÇ TEŞEKKÜR ETTİ

Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç’ın yanı sıra, Şube Müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği üyeleri, Mezunlar derneği üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç da açılışta yaptığı konuşmasında, zenginleştirilmiş kütüphanenin kuruluşunda emeği geçen destek sağlayan herkese teşekkür etti.