Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarında göre 500 tam puan alan Furkan Enes Yalçın'ın (14) mezun olduğu Özel Hayri Gülsoy İlköğretim Okulu kapandı.


Alaplı'da SBS sonuçlarına göre 8. sınıflarda 500 tam puan alan Furkan Enes Yalçın'ın mezun olduğu Özel Hayri Gülsoy İlköğretim Okul ekonomik nedenlerden dolayı kapandı. Annesi ev hanımı, babası da öğretmen olan Yalçın, başarısını sistemli ve düzenli çalışmaya, öğretmenlerine ve ailesine borçlu olduğunu belirtti.
Yalçın, "8. sınıftaki son sınav için çok fazla sıkı olmasa da düzenli olarak çalıştım. Her gün dershaneye gidemesem de haftanın 6 günü gidiyordum. Sınavlara çok sıkı ve yoğun hazırlanmasam da bol, bol test çözdüm. Kitap okudum sınavdan önce bir kitap bitirdim. Geçen sene girdiğim SBS'de Türkçe sorularında çok zorlanmıştım. Bu sınavda kitap okumanın çok faydasını gördüm. Diğer sınavlar için arkadaşlarıma tavsiyem çok fazla yoğun çalışmalarına gerek yok, düzenli ve sistemli çalışsınlar ve kitap okusunlar" dedi. Öğretimini Fen Lisesi'nde devam etmeyi düşündüğünü ifade eden Yalçın, bilgisayar yazılımcısı olmayı istediğini dile getirdi. Furkan Enes Yalçın'ın Babası Temel Yalçın," Furkan öğretmenlerinin de desteği ile düzenli ve sistemli olarak çalışarak başarıya ulaştı. Güzel bir çalışma sonrasında başarılı olması bizleri onurlandırdı. Sevinçliyiz" diye konuştu.