Zonguldak Merkez Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu 1/A sınıfı öğrencileri, "Okuma Bayramı" düzenledi. Zonguldak Belediyesi Kültür Merkezi'nde (BKM) düzenlenen Okuma Bayramı'na, Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Çalık, müdür yardımcıları, öğretmenler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Çalık, okulun ve okumanın çocukların gelişimlerinde büyük bir yeri olduğunu vurgulayarak, "Okul; bir çiçek bahçesi, sevgili öğrencilerimiz de çiçek, saygıdeğer öğretmenlerimiz ise güneştir. Güneş, dünyaya ışın ve ısısını verirken, çiçekler arasında hiç renk ayrımı yapmıyor. Hepsine aynı ışığı ve ısıyı veriyor. Öğretmenlerimiz de böyledir. Önemli olan velilerimiz ile okulun kenetlenmesidir, heyecan duymasıdır. Heyecan duyulmayan bir işte başarıya ulaşılması çok zordur" dedi. Müdür Çalık, çocukların eğitiminde emeği geçen sınıf öğretmenlerine teşekkür ederek, misafirlere programa katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Daha sonra minikler; şarkılar söyleyerek, şiirler okuyarak, rontlar, skeçler ve halkoyunları oynayarak velilerine unutulmaz bir gece sunarken, okuma-yazma öğrenmenin sevincini de doyasıya yaşadılar. Bazı öğrencilerin ezberlerini unutması, arkadaşlarının onlara hatırlatmak için çaba göstermesi ise velileri kahkahaya boğdu.
Gecenin sonunda bir konuşma yapan 1/A Sınıfı Öğretmeni Türkan Metin, öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, bu gecenin düzenlenmesinde maddi-manevi emeği geçen başta veliler olmak üzere herkese şükranlarını sundu.
Gecenin sonunda, "Okuma Bayramı"nın düzenlenmesinde emeği geçen halkoyunları öğreticileri ile Sınıf Öğretmeni Türkan Metin'e, veliler tarafından çiçek ve hediyeler verildi.