Kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için Zonguldak'ta daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar sokak ortasında kitap okudu.

Kütüphane Haftası sebebiyle Zonguldak'ta etkinlik gerçekleştirildi. Zonguldak Valiliği önünde gerçekleştirilen etkinlikte sessiz kitap okuyan öğrenciler ilgi gördü. Etkinliğe Milli Eğitim İl Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Müzeyyen Yeten, BKM Müdürü Abdullah Bakır, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Valilin önündeki alanda kitap okuyan Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Bu etkinliğe biz de katıldık. Güzel bir etkinlik oldu. Gerçekten Türkiye'de okuma alışkanlığının en az olduğu bir kesimiz. Biz bile okumuyoruz. Okuma alışkanlığımız belki bu şekilde biraz daha canlandırırız. Günde en az beş, on sayfa kitap okuma alışkanlığına sahip olmalıyız. Geçen haftaki sınavda da baktığımız zaman öğrencilerimiz okuma alışkanlığı olmadığından dolayı sorularda zorlandılar. İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz. Bu bir başlangıç olur, Zonguldak'ta okuma alışkanlığı daha da ileri seviyeye gelir diye konuştu.
Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır ise Kütüphane Haftası'nı İl Kutlama Komitesi olarak aldığımız karar doğrultusunda kutlamaya başladık. Organizasyon ile bu etkinlikle Kütüphane Haftası'nı kutluyoruz. Burada kitabın öneminin vurgulanması için etkinlik gerçekleştirdik dedi.
İl Halk Kütüphanesi Müdürü Müzeyyen Yeten de konuşmasında şunları kaydetti:
Sessiz kitap okuma etkinliğinin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Aynı saatte şu anda tüm illerimizde bu etkinlik düzenlendi. Valilik önünde kitap okuma etkinliğini gerçekleştirmeye karar verdik. Burada amaç kütüphanelere dikkat çekmektir. Okuma alışkanlığına dikkat çekmek, kütüphaneler adına bir farkındalık oluşturmaktır. Bir hafta süren etkinliklerde istiyoruz ki kütüphanemizin olduğunu bütün halkımıza anlatalım.