Zonguldak İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yılmaz,  yaptığı basın açıklamasında, okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik başlatılan "Okuma-Yazma Seferberliği" ile ilgili ilimizde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Ali Yılmaz, şunları kaydetti:

"HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"
"Ülkemizde okuma-yazma bilmeyen bir tek insan bile bırakılmaması hedefine ulaşmak amacıyla, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından ülke genelinde ilan edilen 'Okuma-Yazma Seferberliği' ile ilgili çalışmalar ilimizde de devam ediyorr. İlimizde okuma-yazma bilmeyen insan bırakılmaması amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce Okuma-yazma kursları açılıyor.
Okuma-yazma kurslarına katılan insanlarımızın tüm ihtiyaçları Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce karşılanıyor, nerede, hangi saatte kursa katılmak istiyorlarsa, o yerde ve o saatte kendilerine kurs açılıyor, hatta kurs açılması için herhangi bir sayı şartı aranmıyor. Bu konuda; Müdürlüğümüzün tanıtım çalışmalarına ilaveten kapsamlı bir tanıtım ve duyurunun sağlanması ve okumaz-yazmaz insanlarımızın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne veya ikametgahlarına en yakın okul müdürlüklerine müracaat etmelerini sağlamak için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, derneklerin, görsel ve işitsel medya organlarının, sendikaların, muhtarların desteğine ihtiyaç duyuluyor."