Alaplı’da açılan akşam okuma yazma kursları büyük ilgi görüyor.Hasanlı köyü Merkez Mahallesi'nde açılan akşam okum ayazma kursuna kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Tamamı kadın olan kursiyerlere okuma yazma kursu veren öğretmen Salih Dirican, 23 Kasım'da 10 bayan kursiyerle ile kursa başladıklarını bu sayının 15'e çıktığını söyledi. Kursa ilginin her geçen gün arttığını kaydeden Dirican, “Okuma ve yazma kursuna gelen bayanların ilgisi ve merakı çok yüksek seviyede, öğrencilerimizin kısa zamanda okumaya geçmeleri bizleri bir eğitimci olarak mutlu ediyor, kurslarımızda amacına ulaşmış oluyor, ayrıca il çapında Alaplı ilçemiz okuma yazma kurslarında başarılı ve ilklerde” dedi.
Kursa katılan öğrencilerden Dursune Uysal da, “64 yaşındayım ilk defa bu gibi kursa geliyorum okuma yazma kursunu çok seviyorum, sağ olsun öğretmenimiz çok başarılı, ders anlatımı bizim yaşımıza göre çok etkileyici, öğretmenizin dersi bize sevdirmesi bizleri daha da meraklandırdı ve kısa zamanda okumaya başladık, ikinci dönemde kursun devam etmesini istiyoruz ve ilk okul diplomasını alıp açık öğretime devam etmek istiyoruz” diye konuştu.
Kış ayında Almanya'da, yaz ayın da ise ilçede ikamet ettiklerini belirten Uysal, “Almanya'da yaşıyorum, yazın köyde, kışın Almanya da oturuyoruz. Okuyamamanın sıkıntısını en iyi bilenlerden birisiyim, bu kurslara katılmam için bu kışın Almanya'ya gitmedik ara verdiğimizde gidip geleceğiz ve ikinci dönem devam edeceğim” dedi.