Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2010-2011 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla açılan okuma-yazma kursları ilgi görüyor. Okuma yazma bilmeyenlere yönelik açılan kursların büyük ilgi gördüğünü belirten Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ, ilçede açtıkları okuma-yazma kurslarına talebin her geçen gün arttığını söyledi. Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde açılan okuma yazma kursuna katılan 49 yaşındaki Türkan Ünal, okuma yazma bilmediğini belirterek, "Okuma yazma bilmemek çok büyük bir eksiklik. İnsan gördüğünü okuyup anlayamıyor. Bir telefon dahi çeviremiyor. İnşallah bu kursu bitirip okuma yazmayı öğreneceğim" dedi.
Okuma-yazmayı öğrendikten sonra bilgisayar kursuna yazılmayı düşündüğünü söyleyen Ünal, "Çağımız teknoloji çağı, internet herkesin evine girmiş durumda, her türlü bilgiye ulaşmak çok kolay, bende önce okuma-yazmayı öğrendikten sonra bilgisayar eğitimi almayı düşünüyorum. Teknolojinin imkanlarından herkes gibi bende yararlanmak istiyorum" diye konuştu.
Kursa katılan kursiyerler, "Okuma yazmayı bilmeyen herkes bu kurslara katılmalı, sosyal hayatta okuma yazma bilmemek çok büyük eksiklik, evdeki telefonları kullanamıyoruz, not alamıyoruz. Otobüse binip nereye gideceğimizi bilemiyoruz. Hastanelerde doktorlarımızı bulamıyoruz. Kısacası okuma-yazma bilmemenin sıkıntısın çok yaşıyoruz. Bu kurslarla inşallah bizde okuma yazma öğreneceğiz" dediler.
Kurs öğretmeni Zekai Demircan da, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.