*Çevremiz çoluk çocuk işçilerle dolu ve sarılmış bir durumda. Tartıcı ve mendil satıcı çocuklar "daha çok para getir" baskısıyla dolaylı dilencilik çarkında göz göre göre öğütülüyor.

*Kdz. Ereğli'de tüm mekanlar ve ana yollar bu çocuklar tarafından tutulmuş durumda. Bu istilaya karşı işyerleri sahipleri de çaresiz kaldıklarını belirterek muhatap arıyorlar.

*Kent merkezindeki Atatürk Anıtı çevresi ile İnönü Parkı'nda yuvalananlar vatandaşları değişik istekleri ile rahatsız etmeyi sürdürürken, talepler sınır tanımıyor.

*Her yıl 12 Haziran yıldönümlerinde "Dünya Çocuk İşçiliği ve Mücadele Günü" ile ilgili yaldızlı sözlerle gündeme girenler, bir kez daha görev ve sorumluluklarının gereğini Kdz. Ereğli'de de yerine getirmeyi hatırlamalılar.

Bir büyüğümüz "Çocuklar ile gelinlerin çirkini olmaz. Onlar hep güzeldir" demiş. Ne de güzel söylemiş. Çocuklar bizim çocuklarımız. Kimisi yalın ayak kimisi de bilgisayarlı çocuklarımız. Ve bunların tümü de bizim çocuklarımız. Çocuk deyince duygusallaşır ve içimiz akar ya bir anda. Yutkunamayız ya yoksul bir çocuk gördüğümüzde. Üzülüp kahır mektupları yazdıklarımız ve yaşamımızda, "çocuklar ölmesin", "çocuklara kıymayın efendiler" diyerek haykırdığımız çocuklarımız. İşçilikte de sömürdüğümüz çocuklarımız.
Çevremiz, tartıcı, mendil satıcı, tamirci çırağı, dilenci çocuklar ile çevrelendi iyice. Kdz. Ereğli'de ise çocuk işçiler her yerde türedi. Gece ve gündüz çevremiz çocuk işçiler ile sarılı adeta. "Okul harçlığı tartayım abiler ablalar" diye yaklaşan çocuklar. Veya belli kavşaklarda "camını sileyim" diyen çocuklar. "Ekmek parası" diyen de çocuklar. Kentin dört bir yanı çocuk işçiler ile kuşatıldı neredeyse. Her geçen gün çoğalan sayıları ile ilçe yaşamının ayıpları arasında öne çıkan çocuklarımız. Siz bakmayın "Çocuk hakları"na. Siz bakmayın her yıl 12 Haziran'da tribün şov olarak kullanılan "Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" etkinliklerine. Türkiye gibi kalkınmakta olan ülkelerde bu gün ve sözler sadece laftan öteye gidemiyor.
Oyun oynaması, derslerine çalışması, bilgi öğrenerek hem kendilerine hem de topluma ışık saçmaları için eğitilip yetiştirilmesi gereken çocuklar sokaklarda.
Kdz. Ereğli'nin her mekanında çocuk işçiler var. Her saat ve her gün.
Herkesin gözü önündeki bu trajediye ise müdahale ederek, konuyla çok yönlü ilgilenerek çocuk işçilerin çocukluklarını yaşayacağı kararları almaları gerekenler, Atatürk Anıtı ile İnönü Parkı'ndaki olayları da görmüyorlar. Bu çevrede çok iğrenç olaylar yaşanıyor. Çevreden gelip geçenlere çirkin teklifler yapılarak, bazı taleplerde bulunuluyor.
Hatta "ver lan yoksa bağırırım" diyebilecek kadar ileri gidenler de kent merkezinde bu kirlenmeye devam ediyorlar.
Çok yönlü masaya yatırılarak çözümlenmesi gereken bu "okunamayan fotoğraf"ı gündeme taşıyıp, yöneten kademesindeki yetkilileri göreve çağırıyoruz.