LÜTFEN TIKLAYIP İMZANIZI ATINIZ

KAMPAYNAYI İMZALAMAK İÇİN TIKLAYIN


 Ben görme engelli bir öğrenciyim. On iki yıldır hep bir dersim, bitirmem gereken kalın kitaplarım, gitmem gereken kurslarım vardı. Bir şartla başka faaliyet yapabilirdim o da kafam dolar daha fazla almazsa işte o zaman. Onun bile amacı, daha çok çalışmaktı.

YGS sınavına girene kadar her şeyin yolunda olduğunu, benim gibilerin sadece bilgiye ulaşmasının zor olduğunu sanırdım. Yazık ki hiç öyle değilmiş. Asıl zor olan tırnaklarınla kazıyarak edindiğin bilgiyi ölçtürmekmiş. Yılların emeğini, yaşamadığın çocukluğunu; ne yapacağını bilemeyen bırakın sınavda bana göz olmasını daha önce benim gibi biriyle konuştuğunu bile düşünmediğim, acemi bir insanın iki dudağına teslim ettim. Son ana kadar çırpındım. Heyecanlanmadım, karnım ağrımadı, sadece çırpındım. Sonuç hüsran...

Derece yapma hayalleriyle çıktığım o merdivenleri, barajı geçermiyim kaygılarıyla indim. Bu benim durumumda olan bin kişinin hikayesinden sadece biri. Biz görme engelliler, sınava soruyu bize okumakla görevli bir öğretmen eşliğinde gireriz. Konuyu ne kadar bilirsek bilelim okutman öğretmenimizin bize soruyu okuduğu kadar cevaplayabiliriz. O yüzden bizler için okuyucu öğretmenlerimizin ne yapacağını bilmesi çok önemli. Karşısındaki insanın hayatını şekillendirdiği bilincini taşımalı. Diksiyonu düzgün olmalı.

Lütfen siz de bir imza atın ve paylaşın. Okutmanlarımıza eğitim verilsin. Emeklerimiz çöp olmasın. Biz de tıpkı diğer arkadaşlarımız gibi insani şartlarda, adilce sınav olalım. Daha fazla umutlar yıkılmasın, hayallerimize şans verin.

MUHATABI
ÖSYM
meb
" data-tolerance="20" data-ellipsis="" data-height="100" data-_block="Okutmanlar Eğitilsin, Görme Engellilerin Emekleri Çöp Olmasın" data-view-attached="true" style="box-sizing: border-box; overflow: hidden; max-height: none; word-wrap: break-word;">Okutmanlar Eğitilsin, Görme Engellilerin Emekleri Çöp Olmasın