Tuna Bekleviç, Karadeniz Vakfı Disiplin Kurulu Üyesi Hamit Tarhan ve işadamı Kubilay Buberka ile birlikte yarın (Perşembe) Zonguldak’a gelecek. Karaelmas Gazeteciler Derneği’nde gazetecilerle buluşacak olan Bekleviç ve yanındaki maden ocağına da inecek.


Terör olaylarından sonra Güneydoğu Bölge halkının yalnız olmadığını göstermek amacı ile geçtiğimiz haftalarda iş dünyasından önde gelen kişiler ile birlikte Mardin, Kızıltepe, Gaziantep, Diyarbakır, Sur, Muş, Hasköy,
Hakkari, Yüksekova, Van, Adıyaman, Siirt, Batman, Kozluk ve Şırnak'a ziyaretler gerçekleştiren Tuna Bekleviç, Mardin, Gaziantep, Diyarbakır, Van, Adıyaman, Batman, Valilerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen
ziyaretlerde bölge insanının yalnız olmadığını hissettirmeye gayret etmişlerdi.

İş dünyasından sanat dünyasına, akademisyenlerden gençlere kadar farklı gruplarla yıl boyunca bu ziyaretleri devam ettirmek istediklerini söyleyen Tuna Bekleviç, Zonguldak’a da okuyucularının ısrarı üzerine yoğun programı içinde günü birlik geleceklerini vurguladı.

TUNA BEKLEVİÇ KİMDİR?

1977 yılında Edirne’den doğan Tuna Beklevic İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünü bitirdi.

2000 yılında mesleki bir sivil toplum kuruluşu olan Ekonomistler Platformu’nu kuran Bekleviç derneğin kısa sürede 21 bin üyeye ulaşmasını sağladı. Dönemin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından birisi olan
platform üyeleri arasından dört ekonomiden sorumlu devlet bakanı çıktı.

2005 yılında Bilgi Üniversitesi mezunlar cemiyetini kurarak derneğin ilk dönem başkanlığını gerçekleştirdi. 2014 yılında da aynı üniversitenin Mütevelli Heyetine seçilen ilk mezunu oldu.

2006 yılı sonunda “daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi” talebi ile Güçlü Türkiye Partisi’ni (GTP) kurdu. Partisi 33 şehirde teşkilatlanmasını tamamlamasına rağmen erken seçim kararı alınınca seçimlere giremedi.

2007 yılında 32 ülkeden 52 siyasi partinin dahil olduğu “Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu”nun (International Forum for Democracy and Peace) başkanlığına seçildi.

2011 Milletvekili genel seçimlerinde AK Parti Edirne 2. Sıra Milletvekili adayı oldu. Aynı yıl üçlü kararname ile T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı danışmanlığına atandı.

2013 yılından 2015 yılına kadar T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun danışmanlığı görevlerini gerçekleştirdi.

2014 yılından bu yana Edirne Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu (IFDP) Yönetim Kurulu Başkanlığı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurucu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Kültür Kenti Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Bekleviç, ulusal gazetelerde yayınlanan yazıları yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından 2004 yılında basılan “Kağızman Modeli”, 2006 yılında basılan “2023″ ve 2014 yılında basılan “Güçlü Türkiye: Daha
Fazla Demokrasi ve Daha Fazla Özgürlük” isimli kitapların da yazarıdır.