Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Uzunmehmet’i Anma Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Kitap Kulübü’nün düzenlediği kitap sergisinin açılışı yapıldı. Otel Konak’ın altındaki sergi açılışına; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, CHP’li Belediye Meclis üyeleri katıldı. Sergide; edebiyat, tarih, bilgisayar-internet, felsefe, sosyoloji, ekonomi, iş dünyası, din, mitoloji, biyografi, otobiyografi, bilim, teknoloji, arkeoloji, sanat, insan psikolojisi, kişisel gelişim ve mizah konularını içeren kitaplar yer alırken, şiir kitapları da stantta yerini aldı.

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı Akdemir, kitap okumanın öneminin büyük olduğuna değinerek şunları söyledi:

 

“HER KİTAPTAN ALACAĞIMIZ BİR DERS VAR”

“Okullarımızın birinci sınıfından itibaren kitap okuma alışkanlığı kazandırılmalı, kitaplarımız her türlü bilgiyi barındırıyor. Her türlü yayının faydalı olduğuna inanıyorum. Her kitaptan alacağımız bir ders vardır. Halkımıza kitap okumayı her zaman öneriyorum. Maddi durumların kitap okumaya elverişli olmadığı söyleniyor, ama çok uygun fiyata kitaplarımız da var. Kimse bunun arkasına sığınmasın.”

Ardından sergiyi dolaşan Köktürk ve Akdemir, sergiden birer kitap satın aldılar. Sergide Köktürk’e Mustafa Balbay’ın yazdığı “Zulümhane-Silivri Toplama Kampı” adlı kitap önerildiğinde, bu kitabı okuduğunu belirtti ve başka kitaplar satın aldı.