Birini sormaya girdikleri fırında başlayan tartışmada silah konuştu, 2 kişi hayatını kaybederken fırın sahibi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Çaycuma’ya bağlı Karapınar beldesinde önceki gün meydana gelen olayda Mesut Sarı (48) ile Turgut Ören'i (40) öldüren Mehmet Cinci (55), çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Beldede ekmek fırını işleten Cinci’nin, Mesut Sarı ve Turgut Ören’in kendisinden haraç istediğini, vermeyince küfür ettiklerini, bunun üzerine öfkeden kendini kaybedip cinayeti işlediğini söylediği belirtildi. Edinilen bilgiye göre olay, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) maden işçisi olarak çalışan Turgut Ören ve Mesut Sarı’nın 67 DA 626 plakalı otomobil ile önceki gün saat 16.00 sıralarında Cinci Kardeşler Fırını’na gelmesiyle meydana geldi. İddiaya göre, alkollü olan Sarı ve Ören, Mehmet Cinci’ye Orhan isimli birisini sordu. Tanımadığını söyleyen Cinci ile Ören ve Sarı arasında tartışma çıktı.

 

MAHKEME TUTUKLADI

 

Ören ve Sarı, daha sonra Cinci’den para istedi. Cinci, para vermediği için küfür eden iki madenciye ruhsatlı tabancasıyla kurşun yağdırdı. Toplam 8 kurşun isabet eden Ören ve Sarı olay yerinde öldü. Fırın sahibi Cinci, olay yerine gelen jandarma ekiplerine teslim oldu. Jandarmadaki ifadesinin ardından dün Çaycuma Adliyesi'ne sevk edilen Cinci, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.