Kelebeğin Rüyası filmi için Kandilli'de yapılan dekorlar söküldü, camları kırıldı, demirleri alındı, duvarlara yazılar yazıldı. Mahalle Muhtarı Şanlıoğlu, Yılmaz Erdoğan'ın ismini çay bahçesine vereceklerini söz konusu dekorlara sahip çıkılması için TTK ve Kandilli Belediye Başkanına müracaat etmelerine rağmen olumlu destek alamadıklarını söyledi.

Genç yaşta verem hastalığından yaşamını yitiren Zonguldak'lı şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayat hikayesinin anlatıldığı yazar ve yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı Kelebeğin Rüyası filminin çekimleri tamamlandı. Filmin bir bölümünün çekildiği Kandilli'de film için yapılan dekorlar belde halkının isteği doğrultusunda Yılmaz Erdoğan tarafından yerlerinden sökülmeyerek bırakılmıştı. Mahalle Muhtarı Osman Şanlıoğlu'da Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamasında, Yılmaz Erdoğan ile görüşerek bu dekorların beldede kalmasını talep ettiklerini kendisinin de bu teklife, Ne demek tabiî ki kalsın, o kadar bölge halkı bize destek verdi şeklinde yanıt verdiğini belirterek, Malzemeyi Yılmaz Erdoğan bize bıraktı. Bizde muhtarlar ile ilk önce TTK Armutçuk Müessese Müdürüne ardından da Kandilli Belediye Başkanına gittik bu yerlere sahip çıkılmasını ve sağlamlaştırılmasını istedik ancak onlar sorumluluk almak istemediler. Sorumluluk almak istemeyince bu dekorlardan bizde bir bölümünü söktük, oradan çıkan malzemeler ile çay bahçesi yapacağız. Çay bahçesinin adına da ya Kelebeğin Rüyası ya da Yılmaz Erdoğan'ın adını vereceğiz dedi.
Öte yandan belde sakinleri yaşananlara isyan etti. Vatandaşlar çektikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak beldeye kazandırılan bir şeylerin talan edilmesine tepki gösterdi.