Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, TSO Başkanlık makamında yaptığı basın açıklamasında mevcut yönetiminin aldığı kararlara sert tepki gösterdi.

 

Üç beş kişinin yönlendirmesiyle bu seçimin olamayacağını dikkati çeken ve Yönetim Kurulu'nun 21 Ocak 2013 tarihinde olağanüstü toplantı yapma kararı aldığını ancak bunu da gerçekleştirilemediğini söyledi. Likoğlu'nun konuya ilişkin açıklaması aynen şu şekilde:

 

GRUPLARINI OLUŞTURMUŞLAR

Hepinizin bildiği üzere mart ayında yapmayı düşündüğümüz oda seçimleri için gün belirlememiştik. Ben bunun daha önce yapılmasını teklif ettim. Bir an önce yapılsın uzamasın diye düşündüm. Fakat arkadaşlar bunu uygun görmedi. Mart ayında yapılmasına karar verdiler. Ben de arkadaşlar çalışmalarını istediği gibi yapar diye düşünerek kabul ettim. Burada bazı arkadaşlarımız yaptıkları çalışma neticesinde gruplarını oluşturmuşlar.

 

ÇİRKİN, ETİK OLMAYAN DAVRANIŞ

Kendilerine başarılar diliyorum, sabahleyin de adaylarını açıkladılar. Onun akabinde odaya gelerek olağanüstü toplantı kararı alıp erken, baskın seçime gitme gibi çirkin, etik olmayan bir davranış içine girdiler. 40 yıldır Ereğli'de ikamet ediyorum, bu memlekete hizmet ediyorum. Yanlışın olduğu yerde işim olmaz. Ben yanlışa müsaade etmem. Ne konuştuksa o olmalı. Ben TSO'yu namusumdan önce görürüm. En son gün kazanan tarafa bayrak gibi öperek teslim edeceğim. Ona bir zarar gelsin istemem. Bayram havasında bir seçim istiyoruz. Sancağı benden sonra gelecek emanetçilere teslim etmek istiyorum.

 

EREĞLİ'YE AÇIKLAMAYA ÇALIŞIYORUM

Kamuoyuna martta seçim yapacağız dedik. Herkes bunu böyle biliyor. Aday olmak isteyen arkadaşlar kendini ona göre ayarlıyor. Bir grup, işin içinde olan grup hazırlığını yapmış, bundan haberimiz yok.  Bu işin çirkinleşeceğini daha önce söylemiştim. Ben barış istiyorum. Herkes istediği çalışmayı yapsın. Aday olsun. Ereğli'de halkın dediği olacak. Üç beş kişinin yönlendirmesiyle bu seçim olmayacak. Buna Ereğli, beldeler, köyler, halk karar verecek. Başkan adayları da belli olmalı. Daha sonra üç beş kişi arasında çıkar amaçlı ilişkilerle başkan seçiliyor. Bu olmuyor. Bunu Ereğli'ye açıklamaya çalışıyorum. Doğrusunu yapmaya çalışıyoruz.