Zonguldak Gönüllü Teşekküller Platformu Zonguldak Madenci Anıtı'nda toplanarak, Müslümanların Masumiyeti isimli provokasyon filmini çekenleri ve çekilmesini sağlayanları kınayarak,  tepki gösterdi.
Zonguldak Gönüllü Teşekküller Platformu adına konuşma yapan Platform İl Sekreteri Muharrem Kiraz, İslam'a ve Müslümanlara hakaret eden bu çirkin saldırıya İslam dünyasının tepkisiz kalmasını beklemek İslam dünyasına yapılacak yeni bir hakarettir. İşgalin, sömürünün, baskının, manipülasyonun, kutsala saldırının, hakaretin, nefretin ve her türlü tahrikin olduğu bir yerde tepki bir sonuçtur bunun sorumlusu ortaya çıkaran sebepler ve tetikleyenlerdir. Vicdan sahibi adalet savunucusu tüm insanları ve kesimleri İslam dünyasına yönelik işgal ve talan projesine hizmet amaçlı söz konusu film ve benzeri manipülasyon araçlarına yönelik duyarlılığa ve tepki vermeye çağırıyoruz. İslam'ın verdiği izzet ve şerefle şahsımıza ve ailemize yapılan bir saldırıya tahammül edemeyip en ağır tepkiyi alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberine yapıldığında neden sessiz kalıyorsun.
Hz. Muhammed'e ve Müslümanlara açıkça hakaret eden bir filmin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğinin altını bir kez daha çizmek gerekir. Hz. Muhammed'in ve diğer tüm peygamberlerin alay konusu edilemeyeceğini ifade ediyoruz. İslami değerlere saldıran bu filmi üreten zihniyetin İslam coğrafyasını işgal eden, sömüren, katleden zihniyetle aynı olduğunun altını şiddetle çizmek gerekir. Çekilme amacı, İslam dünyasında huzursuzluk çıkarma ve insanları kışkırtma olan filme gösterilen şiddet içerikli tepkilerin, filmin çekilme amacına hizmet ettiği ortadadır. Müslümanlar arasında şiddeti yaygınlaştırma ve Müslümanları şiddet yanlısı olarak göstermek için planlanan ve provoke edilen gösteri protesto eylemlerinin amacına ulaşmaması için tepkilerin demokratik yollardan gösterilmesi gerekmektedir. Şiddet içermeyen demokratik tepkiler oyun kurucuların hevesini kursaklarında bırakacaktır. İslam dünyasını provoke etmek için çalışan ve bir dinin kutsal değerlerine dil uzatanlar tarihin er ya da geç kendilerini yargılayacağını, insanlığa hesap vermek zorunda kalacaklarını unutmamalıdır. İslam dünyasını harekete geçirmek ve provoke etmek amacıyla çekildiği aşikar olan, 'Müslümanların Masumiyeti' isimli provokasyon filmini çeken ve çekilmesini sağlayanları şiddet ve nefretle kınıyoruz dedi.
Daha sonra grup sloganlar atarak sorunsuz bir şekilde eyleme son verdi.