Kdz.Ereğli’de Cumhuriyet'in 87. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde "Cumhuriyet Koşusu" düzenlendi. Lise ve İlköğretim Okulu öğrencilerinin 6 kategoride yarıştığı koşuda, bazı öğrenciler fenalık geçirirken, bazıları da istifra etti. Genç erkekler koşusunda ise bir öğrencinin kendisine çelme takıldığı iddiası ise ortalığı bir anda karıştırdı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kdz. Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından 'Cumhuriyet Koşusu' düzenledi. Lise ve İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı yarışlar 6 kategoride gerçekleştirildi. Ofis yolunda başlayan ilk koşuda genç erkekler yarıştı. Genç erkekler yarışının tamamlanmasının ardından birinci gelen öğrenci Salih Tönen'in arkadaşları ve öğretmenleri büyük sevinç yaşadı.

ÖĞRENCİLER BİRBİRLERİNE GİRİYORDU

Bu sevinç yaşanırken, ambulanstan inen Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencisi Muhammet Kadir Atak, koşu esnasında ilk sırada koşarken, kendisine çelme takılarak düşürüldüğünü iddia etti.

Öğrenci Muhammet Kadir Atak, kendisine çelme takarak düşmesine neden olan öğrenciyi bildiğini söylemesi üzerine komite de bulunan öğretmenlerle birlikte olayı gerçekleştiren öğrenciyi aramaya başladılar. Yolun karşı tarafından olduğu öğrenilen ve Muhammet Kadir Atak' a çelme taktığı iddia edilen Yunus Erdoğan, kendisinin arandığını duyar duymaz, Muhammet Kadir Atak'ın yanına geldi. Öğrencilerin kavga etmemesi için araya giren öğretmenler, iki öğrenciyi de birbirlerinden uzaklaştırdı. Kendisine iftira atıldığını iddia eden İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Erdoğan, kendisini uzaklaştırmak isteyen öğretmenine yakasını bırakmasını söyledi. Yunus Erdoğan'ı uzaklaştırmak isteyen öğretmen ise bu konuşmanın sonrasında Yunus Erdoğan'ın yanından ayrıldı. Olayın bittiği zannedilirken Yunus Erdoğan bir kez daha komite sorumlularının yanına geldi. Komite sorumlularına olayı anlatan Yunus Erdoğan, "Ben koşarken arkadaş dengesini kaybederek önüme geldi. Ben de duramadım ve çarptım. Kasten yaptığım hiçbir şey yok." diyerek kendisini savundu. Olayda düşerek yaralanan Muhammet Kadir Atak, ambulansta tedavi gördü.

KIZLAR FENALIK GEÇİRDİ, BAZI ÖĞRENCİLER İSTİFRA ETTİ

İlk yarış sonrasında start çizgisinde yerini alan genç kızlar, verilen işaretle yarışa başladı. 2 bin metre koşan genç kızlar yarışmasını tamamlayan bazı kız öğrenciler fenalık geçirirken, bazıları da gözyaşlarına boğuldu. Yarışmayı ikinci olarak tamamlayan Tutku Çayırlı ise yarışmadan sonra yerde kaldı. Yakınları ve öğretmenleri tarafından müdahale edilen Tutku Çayırlı, su ile kendisine getirilmeye çalışıldı. Aradan geçen kısa zaman sonrasında genç öğrenci istifra etti.

YILDIZ KIZLAR BİRİNCİSİ AMBULANSA ALINDI

Yarışların son etabında koşan yıldız kızlar yarışı ise çekişmeye sahne oldu. Son anda rakibinin atağını görerek bitiş çizgisine hamle yapan Nesrin Çelikdemir, yarışmayı tamamlar tamamlamaz kendisini yere attı. Hareketsiz olarak yerde kalan öğrenci hocaları tarafından ambulansa götürüldü. Burada oksijen verilen genç öğrenci daha sonra arkadaşlarının yanına gitti. Yarışmanın son koşucuları olan minik kızlar yarışında ise talihsiz bir olay meydana geldi. İlköğretim okulu öğrencisi Tuvana Yılmaz, koşu esnasında dengesini kaybederek düştü. Düşme esnasında park halinde ki araca çarpan ve boğazı kesilen Tuvana Yılmaz, ambulans ile Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yağmur altında yapılan ve tamamlanan yarışmalar sonrasında dereceye girenlere ödülleri amfi tiyatroda verildi. Yapılan yarışlarada ilk sırada yer alan öğrencilerin isimleri ise şu şekilde oluştu;

2500 metre genç erkeler birincisi Salih Tönen ( Endüstri Meslek Lisesi)

2000 metre genç kızlar birincisi Gülay Eryiğit (Armutçuk Sağlık Meslek Lisesi)

2000 metre Yıldız erkekler birincisi Turgut Batuhan Karakaş (İhsan Yılmaz İlköğretim Okulu)

1500 Metre Yıldız kızlar birincisi Nesrin Çelikdemir (Kayabaşı İlköğretim Okulu)

1200 metre minik erkekler birincisi Semih Kanboz (İhsan Yılmaz İlöğretim Okulu)

1000 metre minik kızlar birincisi Aleyna Demirtaş (Kestaneci İzmirlioğlu İlköğretim)