Alaplı'da, yolcu taşımacılığı yapan Ereğli Birlik ile Alaplı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi üyeleri arasında uzun süredir devam eden taşımacılık kavgası akşam saatlerinde yeniden alevlendi. Ereğli Birlik arabalarının önünü kesmek isteyen Alaplı Belediyesi Özel Halk Otobüsleri sahiplerine polisler cop ve biber gazı ile müdahale etti.

Alaplı Belediyesi Özel Halk Otobüsü sahipleri, Ereğli Birlik firmasının haksız kazanç sağladığı ve hakları olmadığı halde Alaplı - Ereğli arasında yolcu taşımacılığı yaptığı gerekçesiyle konuyu yargıya taşımıştı. Açılan davanın sonuçlanmasının ardından kendilerinin haklı olduğunu mahkeme kararı ile ispatladıklarını belirten kooperatif çalışanları, Zonguldak Valisi Erdal Ata'nın, "mahkeme kararını hiçe sayarak ek süre ile çalışma zamanlarını uzattığını" iddia ettiler. Uygulamanın kaldırılmasını istemek amacı ile toplanan kooperatif çalışanları, Türk bayrağı açarak kendilerine tanınan hakka sahip çıkmak istediklerini ve haklarını almak için de sonuna kadar mücadele edeceklerini söylediler. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü, kooperatif çalışanlarının toplandıklarının haberini aldıktan sonra terminal bölgesinde Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen 1 panzer ve 1 akrep ile Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünden 2 asayiş ve 1 karakol ekibi ile önlem aldı.

Haklarını almadan terminal bölgesinden ayrılmayacaklarını ifade eden Alaplı Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Kooperatif üyeleri, terminalden çıkış yapmak isteyen Ereğli Birlik aracını görünce ana yolu kesmek istedi. Aracın önüne kadar gelen üyelere polis müdahale etmek istedi. Üyelerin yoldan çıkmak istememesi üzerine polisler cop ve biber gazı ile üyeleri yoldan uzaklaştırdı. Biber gazı yiyen kooperatif üyeleri, polislere "Neden biber gazı sıkıyorsunuz. Biz hakkımızı arıyoruz. Bizde sabır kalmadı. Artık yeter" diye bağırarak tepki gösterdi. Kısa süre sonra yoldan çekilen kooperatif üyeleri, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş ile birlikte kooperatif binasında basının alınmadığı bir görüşme yapmak için toplandı. Uzun süren toplantı sonrasında kooperatif üyeleri olaysız bir şekilde dağılma kararı aldı.