Dövülerek öldürülmüştü!..


 

Kdz.Ereğli'de amatör boksörün darbedilerek öldürülmesiyle ilgili davada 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

YAKINLARININ YANI SIRA TANIKLAR DA KATILDI

Ereğli Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Birhan Durmuş (32), Savaş Akdağ (33) ve taraf avukatları ile maktul Cüneyt Seyhan'ın (35) yakınlarının yanı sıra tanıklar katıldı.

"ŞAHIS ÖLDÜ MÜ DEDİM"

Tanık İ.K, ifadesinde bir süredir yanında çalışan Savaş Akdağ'ın olay günü işyerine gelmediğini kendisini telefonla arayarak bin lira para istediğini belirterek, "Kendisine bu meblağı veremeyeceğimi söyledim, bunun üzerine telefonu kapattı. Daha sonra tekrardan beni telefonla aradı, 'abi ben bir cinayet işledim, birisini öldürdüm' dedi. Bunun üzerine ben kendisine, 'şahıs öldü mü?' dedim. 'Öldü' dedi. Ben, o zaman sana geçmiş olsun' dedim. Kendisi alkollü olduğu için ben beyanlarını dikkate almadım. Gerçek olduğunu bilseydim gereğini yapardım" dedi.

"SEN BUNU HAKETTİN"

Tanık B.D, ifadesinde kardeşi Birhan Durmuş'un kendisini telefonla aradığında, Savaş Akdağ'ın demir sopa ile yerde yatan Cüneyt Seyhan'a vurduğunu, 'sen bunu hakettin' şeklinde sözler söylediğini anlattı.

"TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM"

Sanık Akdağ, telefonla görüşme kayıtlarının kendisine ait olup olmadığını hatırlamadığını iddia ederek, "Zaten olaydan sonra da sarhoştum. Ben olayda ne muşta kullandım, ne de demir sopa kullandım. Suçu işleyen de ben değilim. Bana yönelik bana komple kurulmuştur. Birhan Durmuş'un elinde muşta ile maktule vururken görmedim. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"MUŞTA İLE VURURKEN GÖRMEDİM"

Sanık Durmuş da müşteki ve tanıkların beyanlarına diyeceğinin bulunmadığını anlatarak, "Benim muşta ile herhangi bir bilgim yoktur. Ben Savaş'ın maktüle muşta ile vururken görmedim. Tahliyemi talep ederim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına kararı vererek duruşmayı 12 Aralık 2019 tarihine erteledi.

OLAY

Çiğdemli köyünde 29 Nisan'da yol kenarında park halindeki 67 TR 567 plakalı araçta bir kişinin hareketsiz yattığını fark eden maden işçisi, durumu jandarmaya bildirmiş, olay yerine gelen ekipler, araçtaki amatör boksör Cüneyt Seyhan'ın (39) öldüğünü tespit etmişti. Seyhan'ın vücudunda darp izlerine rastlanmasının ardından gözaltına alınan Birhan Durmuş (32) ve Savaş Akdağ (33) tutuklanmıştı. Şüpheliler hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Ereğli Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.