Zonguldak’ın Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Bülent Tüzün, mahallenin birikmiş sorunlarını kamuoyuna duyurmak için açıklama yaptı.  Üçüncü dönem göreve seçilen Muhtar Bülent Tüzün, sorunları şöyle özetledi:

"MAHALLE SAKİNLERİ RAHATSIZ"
"Mahallemizin sorunları ile ilgili olarak birebir görüşmeler yaparak çözümüne gitmiştik. Fakat Huzurevi, Anadolu Lisesi'nin yanında yapılan ilköğretim okulu, Site Futbol Sahası'na 30 bin nüfusu olan bir mahallede Spor Salonu yapılma işleminin devam etmesi ve Devlet Hastanesi'nin Atatürk Devlet Hastanesi ile birleştirilmesi ve Devlet Hastanesi'nin büyük bir sağlık ocağına çevrilmesi sorunlarımızı basın ile kamuoyuna duyurmak istedik. Mahalle sakinlerimizin bu sorunlarımızla ilgili olarak büyük bir rahatsızlık içerisinde olduğunu görüyoruz."

"AYNI SAHADA İKİ OKUL"
"Anadolu Lisesi'nin yanına yapılan ilköğretim okulu, ikinci sorunumuz. Zonguldak İlköğretim Okulu, üniversiteye ait olan bir yer. Burası üniversiteye geri verildi. Yeni bir ilköğretime ihtiyaç duyulduğu görüldü. Fakat ilköğretim okulunun Anadolu Liselerinin yanına yapılana kadar, Sağır Dilsizler İlköğretim Okulu'nu yukarıya yapıp, bölgeye daha iyi, daha sağlıklı, daha iyi ulaşımla hizmet verebilecek sağır ve dilsizler engelliler okuluna taşınması gerekiyordu. Şimdi aynı sınır içerisinde iki okul konuşlandırılmış vaziyette. Ve bunun içinden çıkması ileride çok zor olacak. Bu işin yanlış olduğunu düşünüyoruz."

"HASTANELERİN
BİRLEŞMESİ İŞİ ZORLAŞTIRIR"
"Son günlerde gündemde olan hastanelerin birleşme olayı var. Bu kadar yoğunluğun olduğu hastanelerin birleştirilmesi, insanları üst üste koyarak, 'hizmeti daha sağlıklı getireceğim' diye ezmektir. Bugün Devlet Hastanesi nüfus olarak sadece Bahçelievler, Terakki Mahallesi, Ontemmuz, Birlik, Çaydamar Mahallesi, Karaelmas Mahallesi yani Acılık Deresi'nden bu tarafı, Kozlu dahil, bu kadar yoğunluğu karşılıyor. Birleşmenin hangi amaçlarla, hangi görüşle yapıldığı belli değil. Bir seneden beri bu birleştirme yazısı varmış, bilmiyoruz. Son bir ayda açıklanarak kamuoyundan gizlenmiş. Neyi kaçırmaya çalışıyorlar? 'Ben yaptım, oldu-bitti' ile hizmet anlayışı olmaz. 'Nasıl olsa alışırlar' diye düşünüyorlar. Kadın Doğum Hastanesi'ndeki sorunları Devlet Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi'nin birleşmesiyle de yaşayacağız. Kalp Damar Hastanesi yapılacakmış. Kapalı psikiyatri, kulak-burun-boğaz, fizik burada olacakmış. Konsültasyon gereken hastalar, hastanenin diğer branşları karşı tarafta olacakmış. Bir hastanenin bir bütün olarak düşünülmesi gerekir. Bu şekilde bölünmez. Yer yokmuş. Kız Meslek Hemşire Okulu bugün üniversitenin olduğu yere taşındı. Burası rahatlıkla dizayn edilerek ya da yenisi yapılarak çok muazzam bir kalp hastanesi yapılacak bir pozisyondayken mevcut hastanenin bu şekle getirilerek büyük bir sağlık ocağı pozisyonuna döndürülmesi çok yanlış bir olay. İnsanlara eziyetten başka bir şey değil."

"SIKIŞIK YERE
KAPALI SPOR SALONU"
"Yıllardan beri futbol sahası olarak kullanılan, gençlerimizi kahve köşelerinden kaldırıp eğitilmesi için Sitespor'u tekrar yeniden kurduk. Bu spor salonunu buraya sokmak, en büyük hata olur. Çünkü fiziki yapı olarak devasa bir bina yapılacak. Bunun neticesinde yapılacak olan binanın trafik sorunu var. Daha da ötesi iki katlı otoparktan, tek katlı otoparktan bahsediliyor, 50-100 araçlık bir otoparkın buraya çok yetersiz kalacağını düşünüyoruz. Zaten mahalle, sokak aralarında park halindeki araç yoğunluğundan trafik zaten kilitlenmiş durumda. Bunların daha geniş ve sağlıklı yerlerde yapılması gerekirken, bu şekilde mahalle içine sokulması son derece yanlış bir olay... Burası 3-5 tane bürokratın salon sporlarını sevmesi neticesinde de mahalleye spor salonunu yaptırarak kendi hobilerini gerçekleştirmesi olarak yorumluyorum. Yapılmaması gerekir. Kesinlikle spor salonu 30 bin nüfuslu yerde her semte bir saha düşüncesiyle Gençlik Spor Bakanlığı'nın düşünceleri doğrultusunda hareket edilmesi gerekirken, mevcut sahanın kapatılarak sahile alınması, spor kompleksi yapılması düşüncesi var. Bu da çok yanlış... Deniz kenarına kim inecek, kimler yararlanacak? Hiç olmazsa mahallemizde etrafı düzenlenerek yeşil alan olarak kalabilecek olan yeri yine bu şekilde üst üste binayı yığarak harap edeceklerine inanıyorum. Görünen köy kılavuz istemez. 'Oldu-bitti, ileride alışırlar' düşüncesiyle hizmet ve siyaset olmaz. Bu düşüncede olan insanları geçmişte kınadığımız gibi yine şiddetle kınıyorum. Bunlar kendi çıkarları, kendi düşünceleri doğrultusunda kendi hobilerini gerçekleştirmek için bu kadar millete eziyet çektiren insanlar affedilemez. Altyapı çalışması yapılmadan, imar ıslahları yapılmadan bir hareketin içerisine girilmesi son derece yanlış."