Alınan bilgiye göre, Karşıyaka Mahallesi'nde dün Nazlı U.'nun (44) birlikte yaşadığı kişinin evinde önce boğulmaya çalışılması, ardından sokakta bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

Zanlıların, olay yerinden taksiyle kaçarak otobüsle Ankara'ya gittiklerini tespit eden ekipler, durumu Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne bildirdi.

Ankara'da gözaltına alınan kardeşler Ö.U. (21) ve S.U (17) ifadeleri alınmak üzere Devrek'e getirildi.

Bu arada Nazlı U.'nun, Bitlis kadın sığınma evinde kaldığı, daha sonra İstanbul'a gittiği ve burada tanıştığı M.S. ile birlikte Devrek ilçesine gelerek beraber yaşadığı öğrenildi.

Gözaltına alınan Ö.U. ve S.U, emniyetteki işlemlerinin ardından güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen ağabey ve kardeşi tutuklandı.

Öte yandan Ö.U'nun emniyetteki ilk ifadesinde, annesinin izini bulmalarının ardından Devrek'e geldiklerini ve tartışmanın çıkması üzerine öldürdüklerini söylediği ifade edildi.

Nazlı U.'yu, dün yolda kanlar içinde yatarken gören vatandaşlar, olayı emniyet ve sağlık ekiplerine bildirmiş, söz konusu yere gelen sağlık ekipleri, yaralı kadını Devrek Devlet Hastanesine kaldırmıştı. Nazlı U, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.