Uğur Mumcu ile öldürülen gazetecilerin anılacağı ve gazeteciliğin sorunlu gündeminin konuşulacağı etkinlik  Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Etkinlikte altı gazeteci-yazar söz alacak. Tiyatrocuların sesinden Uğur Mumcu makaleleri sunulacak. 

 

Türkiye’de 6 Nisan 1909’da Hasan Fehmi Bey’in öldürülmesinden başlayarak bugüne kadar öldürülen gazeteci sayısı 66'yı buldu. Son 10 yılda ise 10 bini aşkın gazeteci işsiz kaldı. Gazeteciliğin bu ağır gündemi Uğur Mumcu’nun ölüm günü olan 24 Ocak 2019 Perşembe günü saat 20.00’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Kadıköy Belediyesi’nin gerçekleştireceği  “Türkiye’de Gazeteci Olmak Gazeteci Kalmak” etkinliğinin 5.’sinde ele alınacak.   

 


ALTI KONUŞMACI GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞACAK

Toplantı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından Uğur Mumcu'nun gazetecilikle ilgili makalelerini tiyatro sanatçıları Tilbe Saran ve Levent Üzümcü seslendirecek.

 

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Karadağ’ın üstleneceği oturumda gazeteci-yazar Altan Öymen, T24 Yayın Yönetmeni Doğan Akın, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Gazeteci-Yazar ve TGC Önceki Başkanı Orhan Erinç, Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı Semra Kardeşoğlu ve PEN Türkiye Başkanı, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zeynep Oral görüşlerini katılımcılarla paylaşacak. Dilek Türkan, Güven Dağüstün ve Burçin Büke’nin (Piyano) müzik dinletisinden sonra etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle son bulacak.