Zonguldak'ta ölen bir kadın için, iki kez ölümünden sonra muayene ve reçete düzenlendiği tespit edildi. Ayrıca reçetelerin hastanın imzasıyla alındığı belirlendi.
Çaycuma'da yaşayan Emine G., 29 Kasım 2007 tarihinde uzun süredir tedavi gördüğü hastalığı nedeniyle vefat etti. Emine G.'nin vefatından sonra İlçede bulunan özel bir tıp merkezinde 14 Ocak 2008 ve 2 Temmuz 2008 tarihlerinde kurum doktorlarından H.A. tarafından muayene edilip reçete düzenlendiği belirlendi. İki ayrı reçetede aralarında dolerem, katorem, beloc, bepentim ve Puxim gibi yaklaşık 45.40 TL tutarındaki 9 çeşit ilaç bulunuyor. Genelde hipertansiyon, kalp, göğüs ve vücut ağrıları gibi hastalıklarda kullanılan ilaçlar, ilaçların yazıldığı Tıp Merkezi ile bağlantılı olduğu ileri sürülen bir eczaneden imza atılarak alındığı belirlendi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ölen hastaya aylar sonra ilaç yazıldığı tespit edildi ve Tıp Merkezi'ne 10 bin TL para cezası kesildi. SGK müfettişlerinin soruşturma başlattığı olayla ilgili Sağlık Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.