Kdz. Ereğli’de Eğitim Hayırseverleri Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çiftinin kendi adlarını taşıyan Ortaokul’a yaptırdıkları Zeka Oyunları Sınıfı ve Kütüphane  düzenlenen törenle açıldı.

Törene; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, hayırsever Nurdan Oğuz ve Ahmet Orhan Oğuz Çifti, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Okulun konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Fuat Yılmaz yaptı. Yılmaz, okul tarihçesi ve açılışı yapılacak olan Zeka Oyunları Sınıfı ve Kütüphane hakkında verdiği kısa bilgiden sonra hayırseverler Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çiftine her daim okula sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti. 






NURDAN OĞUZ, “EĞİTİM SEVDAMIZ HALEN DEVAM ETMEKTE” 
Oğuz çifti adına konuşmayı yapan Nurdan Oğuz, eşiyle birlikte eğitime yapılan yatırımın en büyük görev olduğunu düşündüklerini söyleyerek, “32 yıl önce eğitim meşalesini yakarak bu yola çıktık. Eğitim sevdamız halen devam etmekte. İstedik ki yaptırdığımız okullarda çocuklarımız başarılı olsunlar, iyi eğitim alsınlar, yaşayarak öğrensinler, bilgiye ulaşabilsinler, vatanımıza ve milletimize faydalı, üretken ve çağdaş bireyler olsunlar. Bu amaçla çıktığımız yolda çocuklarımıza daha çok şeyler kazandırmak istedik. Bu arzumuz bizi burada kütüphanemizi ve akıl oyunları salonumuzu sizlerin huzurunuzda açmak üzere tekrar bir araya getirmiştir. Bugün bunun heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”dedi. 


KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, “EREĞLİ HAYIRSEVERLİKTE TAKDİRE ŞAYAN BİR İLÇE”
Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ise, hayırseverlerin Ereğli’de eğitime yaptıkları katkıya dikkat çekerek; Ereğli’nin bu konuda takdire şayan bir ilçe olduğunu belirtti ve “Son yıllarda özellikle bilgisayar ve bilişim teknolojisinin hayatımıza girmesiyle beraber bizler ve çocuklarımız kütüphaneden, kitap okumaktan uzaklaştık. Ereğli’nin takdire şayan bir ilçe olduğunu belirtmek istiyorum. Hayırseverleri ve ekonomik faaliyeti olan kişilerin diğer okullardaki yapmış olduğu yardımlar, yatırımlar son derece önemli. Bu konuda biz ilçe olarak da şanslıyız. Sadece bu okulda değil değişik alanlarımızda hayırseverlerin yatırımlarını, yatırımlarını ve okullarını görüyoruz. Diğer güzel bir husus da; okulu yaptırmakla kalınmayıp, okulu yaptırdıktan sonraki idamesini sağlamak ayrıca takdire şayan bir husustur. Nurdan Oğuz hanımefendiye ve Ahmet Orhan Oğuz beyefendiye ile diğer hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”ifadelerine yer verdi. 


 

VALİ BEKTAŞ, “HAYIRSEVERLİK OLGUSUNU EREĞLİ’DE DAHA ÇOK YAŞIYORUZ” 
Toplantının son konuşmasını yapan Vali Erdoğan Bektaş da hayırsever aileye teşekkürlerini sunarak; “sizlerin eserlerinizle yeni kuşaklarımız büyüyor, sizlerden ilham alıyor ve burada çok özel bir eğitim yuvasında kendilerini geleceğe hazırlıyorlar. Bu büyük çabanın sebebini sizler yaptırdığınız hayırlarla, tesislerle, kurumla siz oluşturdunuz. Sizlere çocuklarımız adına, geleceğimiz adına bu güzel niyetiniz, güzel teşebbüsünüz, güzel eseriniz için teşekkür ediyoruz.”dedi. 
Zonguldak’taki görevine yeni başladığını hatırlatan Bektaş, merkez ve diğer ilçelere göre Ereğli’de hayırseverlik olgusunu daha çok yaşadıklarını belirterek; “daha öncede burada kültür merkezine gelmiştik orası da Akın Tatoğlu beyin yaptırdığı bir tesisti. Şimdi de buradayız. Geçen hafta da belediye başkanımızın yaptırdığı derneklerin açılışındaydık. Gerçi belediye hayırsever sayılmayabilir ama çok öz görevi de olmadığı için onu bu kategoride alabiliriz. Tabi hayırseverlik olgusunun gelişiyor olması, kurumsallaşıyor olması şehirlerin de gelişmesiyle alakalı bir durum. Bir varlık oluşuyor, bu zenginlik oluşuyor sonra da hayırseverlerimiz bu zenginliklerini diğer hemşerileriyle paylaşmaya ihtiyaç duyuyorlar ve böyle kurumlar ortaya çıkıyor. Bunun da örneklerini Ereğli’de görüyor olmaktan gerçekten mutluyum.”diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a Oğuz çifti tarafından plaket sunulurken, Manisa’dan getirilen ve Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz ile ailesinin resmedildiği tablo ise Vali Erdoğan Bektaş tarafından Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çiftine takdim edildi. 
Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ise dinleyicilerden büyük beğeni topladı. 
Zeka Oyunları Sınıfı ve Kütüphane’nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Bektaş ve beraberindekiler bir süre içeride gezerek ilgililerden bilgi aldı. 
Törenin sonunda davetlilere ikramlarda bulunuldu.