Zonguldak'ta bir taksi durağında, Türk standartlarında hizmet veriliyor. Şoförlere ilk yardım kursu da verilen duraktaki tüm araçlarda kapalı su, gazete, ıslak mendil gibi hizmetler sunuluyor.

TSE'DEN HİZMET YETERLİLİK BELGESİ ALMAYI BAŞARDI

Zonguldak Emniyet Taksi Durağı, yaklaşık 1.5 yıllık uğraşın ardından Türk Standartları Enstitüsü'nden Hizmet Yeterlilik Belgesi almayı başardı. Belge nedeniyle standartların üzerinde hizmet vermeye başlayan durakta çalışan taksicilerin tamamı ilk yardım kursuna giderken, tüm araçlarda yangın tüpü ve ilk yardım malzemeleri bulunuyor. Araçların içerisinde müşterilerin hizmetine sunmak üzere kapalı su, günlük gazete ve ıslak mendil bulunduruluyor. GPRS ile uydu üzerinden takip edildiği bilgisayar sisteminin de yer aldığı durakta, uzun mesafeli yolculuklar için VİP araçlar hazır tutuluyor. Saygınlık ve güvenirliğine kaliteli hizmeti ekleyen taksi durağı, müşteri sorunu yaşamıyor. TSE'den hizmet yeterlilik belgesi almalarına rağmen Emniyet Taksi Durağı'nda, diğer duraklar gibi Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın verdiği ücret tarifeleri ile taşımacılık yapılıyor. Ülke genelinde belgeyi alan nadir duraklar arasında bulunan Emniyet Taksi Durağı, Zonguldak'ta ilk ve tek TSE belgeli durak unvanına da sahip oldu. Durak sahibi Çetin Çatraş, durak şoförlerinin saygın ve güvenilir hizmetine kalitenin de eklendiğini söyledi.

MÜŞTERİLER ŞAŞIRIYOR

Durak Yöneticisi Çağlayan Çatraş ise TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi'ni 1.5 yılda ancak alabildiklerini belirtti. Hizmeti gören müşterilerin önce şaşırdığını belirten Çatraş, daha sonra öğrendikleri uygulamadan memnun kaldıklarını ifade etti. Tüm taksicilere ve taksi duraklarına TSE belgesini öneren Çatraş, şöyle konuştu: Alması kolay bir belge değil. Çok zor da olduğunu söyleyemem. Bazı şartlar ve maddeleri vardı. Koşulları hemen yerine getiremedik. Yaklaşık 1.5 senelik bir süreç geçirdik. Koşulları yerine getirdikten sonra, durak olarak teklifimizi sunduk. Kalitemiz arttı. Kalitemiz artmasına rağmen ücretlerimizi artırmadık. Bu kalite ile birlikte işlerimiz daha da arttı. Müşteriler önce şaşırıyor ama sonra memnuniyetini dile getiriyor. Yaptığımız çok pahalı bir hizmet değil. Ucuz bir şey ama müşterinin beğenisini kazanıyor. Biz bunu zorunlu hale getirdik.
Durak Kahyası Oğuzhan Özkan da müşterilerin standartlara uygun hizmete öncelikle temkinli yaklaştığını şöyle anlattı:Müşteriler aracımızda verdiğimiz hizmetleri öğrenince neden böyle bir hizmet verdiğimizi soruyor. Sonra durumu anlattığımızda memnun oluyor. Örneğin yazın sıcağında buz gibi suyu ikram ettiğimizde çok memnun oluyor. Sıkışık trafikte günlük gazeteyi okumanın keyfini sürüyor. Terlediğinde kolonyasını, ıslak mendilini sunuyoruz. Müşterilerin her türlü taleplerini, arzularını önemsiyoruz, araçlarımızda bulundurmaya çalışıyoruz. Uygulamada herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Müşterilerimizin çoğundan teşekkür aldık. Güven, hizmet, kalite deyince Emniyet Taksi gösteriliyor. Kılık kıyafetimize ve duruşumuza bile dikkat ediyoruz.

VİP ARACI HİZMETİ
Özkan, durakta şehirler arası yolculuklar için VİP aracı, hizmeti sunduklarını kaydetti. Sivil plakalı, televizyonlu ve İPED'li VİP aracı ile daha konforlu sorunsuz hizmet verdiklerini kaydeden Özkan, VİP aracın havalimanlarına, hastanelere ve düğünlere gönderildiğini söyledi. Özellikle düğünlerde VİP aracı ile birlikte takım elbiseli şoför hizmetinin de yer aldığını kaydeden Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: Uzun yollarda VİP aracını kullanıyoruz. Müşterileri alıyor götürüyoruz. Yeri geliyor, bekliyoruz. Bırakıyoruz, sonra tekrar almaya geliyoruz. Taksideki tüm hizmetlerimizi VİP aracımızda veriyoruz. Ayrıca, koltuklarına televizyon takılabiliyor. İsterse, İPED ile müzik dinleyebiliyor. VİP aracımızla genelde, havalimanlarına, diğer illerdeki hastanelere, düğünlere gidiyoruz. Takım elbiseli şoförle birlikte aracımızı, isteyenin talep ettiği gün kadar hizmetine veriyoruz
Öte yandan durakta iki senede bir yeni ve sıfır araçlar alındığı, her araç alındığında ise daha lüks ve kaliteli araçlar tercih edildiği belirtildi. Hizmet yeterlilik belgesi ve getirdiği yeniliklerden taksi şoförleri kadar müşterileri de oldukça memnun kaldığını ifade etti.