Uysal, kent meydanı, otopark ve cami projesinin Ağustos ayı içerisinde netleşeceğini duyurdu, ilçenin ayrıca memba niteliğinde su, pazaryeri, yeni yaşam alanları başta olmak üzere çok sayıda projeyi kavuşacağını anlattı.


Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ile AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’un AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı ziyaretinde konuştu, önemli mesajlar verdi.  İlçenin her mahallesine eşit mesafede hizmet götürme çabasında olduklarını vurgulayan Uysal, kendisinin test edilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, test yerine destek çağrısında bulundu. Belediye Başkanı Uysal konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

PAZARYERİ 3-4 AYDA ŞEKİLLENECEK
“Pazaryerini inşallah 3-4 ay içerisinde şekillenecek, güzel de bir pazaryeri olacak. Çünkü rahmetli Cöbekoğlu’ndan beri pazaryerine bakılmadığından ve hala bakılmadığından bu halde. Bunun haricinde anıt önündeki çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada ofis yolundaki spor parkımız bitti, teslim aldık. Önümüzdeki günlerde bakanlarımızı ilçemize davet etmek istiyoruz. 

ÇOCUK DÜNYASI, MEMBAĞ NİTELİĞİNDE SU
Potbaşı’ndaki çocuk dünyası projemiz de bitti, yumuşak zeminleri de serildi. 22 dönüm arazi vardı hem mahallenin mağduriyetini giderdik hem de asfaltlarla birlikte projeyi şekillendirdik. Yine en önemlisi önümüzdeki günlerde 1 aydır testlere başlanmış olan arıtma tesisi önümüzdeki günlerde tertemiz, membağ niteliğinde suyu ilçe halkımız ile buluşturacağız.

DAHA FARKLI BİR EREĞLİ HAZIRLIĞI
Bizler her zaman şunu söylüyoruz, kültür ve ilçenin tanıtımı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. İstanbul ve Ankara’ya 3-4 saat uzaklıktayız. Daha farklı bir Ereğli hazırlıklarına başladık. Bizler durmuyoruz, hiç merak etmeyin. Aynı anda düşündüğümüz 5-6 proje birden var. Bunları zamanı gelince açıklayacağız. Asfalt, kilitli parke, istinat duvarı gibi çok çeşitli çalışmalarımız var. 

“31 MAHALLEYE AYRIM YAPMIYORUZ”
31 mahallemize hiç ayrım yapmadan hizmet ediyoruz. Bir taraftan Kirmanlı, Kırmacı’da proje devam ederken diğer taraftan Ahmetçiklere, Uzunçayır bölgesine hizmet götürüyoruz. Şehrin her şeyine dokunmuş vaziyetteyiz. 180 bin metre kare alanın tamamında hizmetlerimiz var. 31 Mahallede de muhakkak bir dokunuşumuz olacak. Bunlar tabiki yıllardır ihmal edilen şeyler. 

“ALT YAPIDA PROBLEM KALMADI”
Alt yapıda hiçbir problemimiz kalmadı. Kolay değil. Geçtiğimiz yıl ilçemiz delik deşik oldu, alt yapısını bitirdik. Görülen bölgenin tamamı asfaltı ile yaya kaldırımı ile devam ediyor. Projelerin tamamına aşk ve sevda ile sarıldık, gece gündüz çalışıyoruz. Projenin bir tanesini bana sorsanız saatlerce anlatabilirim. Önümüzdeki günlerde bölgemizde önemli değişiklikler olacak. Tarihi bir doku var. Halkımız çok memnun olacak. 

BAĞLIK, ALAPLI’DAN DAHA KALABALIK
Pazaryerine gelen insanlar artık alışveriş için değil dinlenmek için de gelecekler. Sakindere’yi biliyorsunuz bir süreç var. Bağlık Mahallesi, Alaplı ilçesinden daha fazla nüfusu var. O mahallenin sorunlarını çözümü noktasında varız. 

KENT MEYDANI AĞUSTOS’TA NETLEŞİYOR
Terminal ihaleleri bitti, kent meydanı, katlı otopark ve cami projesi var. Sanıyorum Ağustos ayında bu iş bitti, kimsenin kuşkusu olmasın. Net söyleyemediğimiz projelerimiz var. Belediye Başkanısın, kişilik yapım da var, yıllarca doktorluk yapmışız, hastayı yoğun bakıma almışsınız. Hiç merak etme sağ salim çıkar diyemiyorsun, yoğun bakım sonuçta. 

“OLMADI ÇINARILTINDA OTURURUZ”
Son derece umutluyuz, iddialıyız. Halkın da o iddialımı normal karşıladığını biliyorum. Olmazsa olmazımız, olmazsa Çınaraltı’nda bir köşede otururuz. Bazıları bizi test etmeye çalışıyor, buna çok üzülüyorum. Bizi test edeceğinize yardım edin. Ben test edilmek istenmiyorum. Ben 56 yaşındayım, 20 yıldır Kdz.Ereğli’de geçirdim, çocukluğumdan beri de Alaplı ama köylerinde geçirdim. Ereğli halkı beni tanıyor. Ben şunu istiyorum beni test etmeyi bırakın, bana yardım edin”


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)