MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, ÇATES'in özelleştirilmesi durumunda TTK'nın biteceğini ve dolayısıyla Zonguldak'ın ekonomik olarak çökeceğine dikkati çekerek, “Ben MHP olarak, başta basın mensuplarımız olmak üzere bu konunun acilen manşetler şeklinde ele alınması lazım. Çünkü bizim gidecek başka bir şehrimiz yok” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, mazbatasını alan Zonguldak Belediye Meclis üyeleriyle birlikte parti binasında toplantı düzenledi. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in çalışamaz duruma getirilerek, istifaya zorlanacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Ayan, MHP olarak bu senaryoların içinde olmayacaklarını söyledi. Son günlerde yerel basında, Belediye Başkanı Akdemir ve Belediye Meclisi ile ilgili çıkan haberleri değerlendiren Ayan, meclis üyelerinin bu senaryonun içinde olamayacaklarını söyledi.

 

ÜÇ ÜYEYİ KUTLADI
Ayan, öncelikle mazbata alan Belediye Meclis üyeleri Mevlüde Yalçıner, Salih Alemdar ve Hasan Şenol’u kutlayarak, “30 Mart yerel seçimleri çok şükür kavgasız, gürültüsüz diyebileceğimiz şekilde sona ermiştir. Bu sonuçların Zonguldak'a ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Zonguldak'ta bir irade tecelli etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, belediyeciliğinin yönetimi şeklinde oluşmuştur. Burada 16 Belediye Meclis üyeliği CHP'de, 12 Belediye Meclis üyeliği AK Parti'de ve 3 Belediye Meclis üyeliği de MHP'de oluşmuştur. Bizler MHP olarak, Zonguldak halkına, bize göstermiş oldukları teveccühten dolayı, böyle bir alanda bize verdikleri görevden dolayı kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Meclis üyelerimiz mazbatalarını alarak, beş yıllık süre için görevlerine başlamışlardır. Ben kendilerine bu görevde başarılar diliyorum. Zonguldak’ın hak ve menfaatleri için orada el kaldıracaklarına inancımız tamdır. Zonguldak'ın aleyhine gelişecek her durumda da bunların karşısında duracaklarından da eminiz” dedi.

 

“SENARYOLAR İÇERİSİNDE OLMADIK”
Yerel basında çıkan senaryo haberleri ile ilgili iddialara yanıt veren Ayan, şunları söyledi: "Son günlerde seçimin bitmesi arifesinde bir senaryo yazılmışçasına spekülasyonlar oluşturuluyor. Burada MHP'nin meclis üyelerinin de olabileceği şeklinde bir senaryolar da yazıldığını birlikte takip ediyoruz. MHP, halk iradesi şekillendikten sonra herhangi bir oluşumun veya senaryonun içinde 45 yıllık tarih içerisinde olmamıştır. Bundan sonra da olmaz. Ben buradan net bir şey de söylüyorum. Önümüzdeki aylar içerisinde belediye meclisinin bir sonraki yılın bütçesi görüşülecek. Bunun sonrasında da bir faaliyet raporu okunacak. Belediye için hassas olan noktalar burasıdır. Biz MHP olarak eğer böyle bir şaibe düşünülüyorsa ve Zonguldak halkının da kafası karıştırılıyorsa, ben diyorum ki, 'Arkadaşlarımız burada. İlk seçim oylamasını açık oylama şeklinde yapsınlar. Bunun arkasından da bütçe ve faaliyet raporları açık oylansın. Yani halk iradesini satan var, değiştiren veya başka bir şekilde değiştiren var mı? Bizler de bunu birlikte görelim. Ben MHP Belediye meclis üyelerinin bunu yapacağını söylüyorum. Burada CHP'den seçilmiş olan ve Ak Parti'den seçilmiş olan belediye meclis üyeleri de bu şekliyle bir oylamaya giderlerse en azından çıkmış olan sandık iradesine herkes saygı duymuş olur. Zonguldak'ta bu şekilde şekillendirilmesi düşünülen yeni bir belediye başkanlığının önü alınmış olur.”

 

ÇATES AÇIKLAMASI
21 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olan ÇATES'in ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayan, şunları söyledi: "Çatalağzı Termik Santrali'nin ayın 21'inde özelleşmesi gündemde. Bir düşüncemde odur ki 'Siyaseti bu şekliyle yönlendirerek adeta Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirilmesinin gündemden kaldırılması ve siyasetin eline geçmemesi için bunun da senaryoda olduğunu düşünüyorum.' Bu işlerin bu kadar hızlı şekilde ilerlememesi gerekiyor. ÇATES'in özelleştirilmesi, TTK'nın bitmesi ve akabinde de Zonguldak'ın ekonomik olarak çökmesidir. Ben MHP olarak, başta basın mensuplarımız olmak üzere bu konunun acilen manşetler şeklinde ele alınması lazım. Çünkü bizim gidecek başka bir şehrimiz yok. Burası Zonguldak'ın bizlere göre olmazsa olmazıdır.”