Alaplı'da bir grup esnafın belediyenin alternatif yoldaki çukurları kapatmamasını protesto etmek amacıyla su birikintisinde olta ile balık avlamasının ardından belediye tarafından alternatif yol betonla kaplandı.

Alaplı'da bir süre önce bir grup esnafın belediyenin alternatif yoldaki çukurları kapatmamasını protesto etmek amacıyla su birikintisinde olta ile balık avlaması tepkisi olumlu sonuç verdi. Eski pazaryerinde bozuk ve çamurlu alternatif yolda çalışma başlatan Alaplı belediyesi söz konusu yolu betonla kapladı.
Bilindiği gibi Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yolların bozukluğunu protesto etmek için bir süre önce karayolundaki su birikintisinde gerçekleştirdiği eyleminin bir benzeri de Alaplı'da yapılmış, İlçedeki eski pazaryerinde alternatif yolda oluşan su birikintileri ve çamur nedeniyle yürümekte zorlanan esnaflar arternatif yolda olta ile balık tutarak bozuk yollara tepki göstermişlerdi. Tepkinin ardından söz konusu alternatif yolda çalışma başlatan Alaplı Belediyesi yolu betonla kaplayarak hem ilçe esnafını hem de vatandaşları çamurlu ve bozuk yoldan kurtarmış oldu.
Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Muammer Uysal, belediye başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'na teşekkür ederek, İlçemizdeki bozuk yollar nedeniyle araçlarımız zarar görüyordu. Çukurlu yollar nedeniyle araçlarımızın altı vuruyor, eksoz'u, amortisörleri bozuluyor. İnsanlarımız yürürken önüne bakmadan yürüyemiyor, nereye bastığımızı göremiyor, çamur ve suyun içinden yürüyorduk. Belediyemizin son günlerde başlattığı yol çalışmalarla söz konusu alternatif yolda betonlama çalışması yapıldı. Vatandaşlarımız Alaplı Tansa mevkisinden Kılburnu mevkisine kadar yapılan beton yolu rahat rahat kullanabilecektir. Ben bu konuda esnaflarımız adına Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'na teşekkür ediyorum dedi.