Zonguldak'ta amatör balıkçı Tayfun Kurnaz, olta ve misine ile iki kıskacı arasındaki uzunluğu yaklaşık 45 santimetreyi bulan dev bir yengeç avladı.

Kozlu Beldesi'nde uzun süredir amatör olarak balık avlayan Tayfun Kurnaz, Kozlu Beldesi Ilıksu plajında balık avlarken, olta misinası ile dev bir yengeç yakaladı. İki kıskacı arasındaki uzunluğunun yaklaşık 45 santimetre olduğunu belirten Tayfun Kurnaz, yengeci görünce önce şaşırdığını ifade etti. Oltadan kurtarmakta hayli zorlandığını belirten Kurnaz, kıskacı ile ayağından kapan yengeci cep telefonu ile de görüntülediğini de kaydetti. Yengeci bir süre inceledikten sonra yeniden denize saldığını anlatan Kurnaz, "Oltayı atınca çekmekte zorlandım. Balık zannetmiştim, çektiğimde ise yengeci görünce çok şaşırdım. Daha sonra yengeci olta misinadan kurtararak, denize saldım. Ama sonra öğrendiğimde yakaladığım yengeç, eti yenilebilen bir türmüş" dedi.

Ilıksu bölgesinde daha öncede farklı büyüklüklerde yengeç yakalandığı ama bu kadar büyük yengecin ise ilk kez yakalandığı belirtildi.