Çarşamba günü 86. kuruluş yıldönümünü Ereğli'de de düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle kutlayacak CHP'de İlçe Başkanı Yaşar Balcı gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

AKP iktidarının gündem değiştirmek için Kürt açılımını kamuoyuna sunduğunu söyleyen Balcı, hükümetin köy okullarını satmasına yönelik aldığı karara da sert tepki göstererek, "Ülkemizi yanlış politikaları sonucu borç batağına sürükleyen, halkımızı yoksullaştıran AKP iktidarı, o-kulları köy halkının kullanımına terk edeceğine özel şahıslara satacak" sözleriyle konuştu.

 

Ekonomik krizden Ereğli'nin kötü etkilendiğini, Erdemir'in maaş indirimi, tersanelerin sıkıntıları, inşaat sektörünün durgunluğunun insanların ruhsal yapılarını da bozduğuna söyleyen Balcı, "Vali, Kaymakam ve diğer bürokratların toplumun bu ruhsal durumunun farkında olmaları gerekir. Hakları vermeyen işyerlerine müfettişlerini gönderin, işçilerle görüşsünler ve sonuçlarını sizlere ve Ankara'ya rapor etsinler" dedi.

 

Tersaneler bölgesindeki iş kazalarına da dikkati çeken Balcı, “Tersanelerde iş kazaları ve ölümler sadece iş güvenliği ve yetersizliğinden olmuyor 4-5 aydır maaş alamayan, Ramazan ayında evine aş götüremeyen işçilerin dalgınlıkları da bu ortamı hazırlıyor. Devletin görevlilerini günlerdir bu konuda göreve davet ettik”

 

Ereğli Belediyesi'nin karşısında silah atma olayını da Balcı şu sözlerle değerlendirdi: Havaya, sağa, sola ateş ediyor Cam Kafe'de bir süre oturup ortadan kayboluyor. Yakalanması konusunda bir bilgimiz yok. Devletin yetkililerinden bu şahsın en kısa zamanda bulunmasını istiyoruz. Toplumun huzurunu bozan bu şahıslar yakalanmadığı takdirde, vatandaşın gözünde devlet ve görevli devlet adamlarının itibarı azalıyor.

 

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, İl Genel Meclis Üyesi Kenan Gündoğdu ve ilçe yöneticilerinin katılımı ile düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin 86. kuruluş yıldönümünü kutlayarak sözlerine başlayan Balcı, "Ülkenin kurucusu ve güvencesi CHP 86 yaşında" dedi.

 

KUTLAMA PROGRAMI

 

Ülkenin içinde bulunduğu zor günlerde emperyalist ülkelere karşı savaşarak 86 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu olan partinin 9 Eylül Çarşamba günü 86'ncı kuruluş yıldönümünü kutlayacaklarını belirten Balcı, kuruluş yıldönümünde İlçe Örgütü olarak kutlama programı gerçekleştireceklerini söyledi.

 

GÜNDEM DEĞİŞTİRME

 

AKP iktidarının 2 aydır gündem değiştirmek için önce kürt açılışı daha sonra demokratik açılım adı altında başlattıkları çalışmayı İçişleri Bakanı ile kamuoyuna dar kapsamlıda olsa bir açıklamada bulunduklarını ifade eden Balcı, "İki aydan beri ortalığı ve halkı geren beyanlardan sonra dağ fare doğurdu. Onlarca sivil toplum kuruluşları ile yapılan toplantılar ve muhalefet partileri ile tartışmaların sonucunda kamuoyuna açıklanan demokratikleşme paketi fos çıkmıştır. AKP her konuda olduğu gibi, Devletimizin ve ulusumuzun birliğini kardeşliğini ve güvenliğini bozacak bu konuda da ekonomik krizde bunalan halkımızı kandırmıştır. AKP şunu bilmelidir ki, Kürt sorunu, demokrasi sorunu  veya güney doğu sorunu adı ne olursa olsun, bu çalışmaların içerisinde  öncelikle bu ülkenin kuruluşunda emeği olan CHP ve diğer muhalefet partilerin düşünce ve fikirleri olmadan bu tür ulusal projeler hayata geçemez" dedi.

 

SIRA KÖY OKULLARINDA

 

AKP iktidarında halkın malı olarak birçok kamu malının peşkeş çekildiğine dikkati çeken Balcı, "Şimdi sıra köy okullarında. Hükümet Zonguldak valiliğinden taşımalı eğitimden sonra kullanılmayan köy okullarını satıp parasını acele olarak Ankara'ya istemektedir. Zamanında köylü halkımız kendi tapulu yerlerini, okul yapılsın diye devlete bağışladılar. Bugün ise; ülkemizi yanlış politikaları sonucu borç batağına sürükleyen, halkımızı yoksullaştıran AKP iktidarı, okulları köy halkının kullanımına terk edeceğine özel şahıslara satacak,  daha doğrusu peşkeş çekecektir. Zonguldak halkının bu konuya hassasiyet göstermesini istiyoruz. Halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının köy okullarının  köylüye bırakılması konusunda tepkilerini göstermelerini ve daha duyarlı olmaya çağırıyoruz.

 

DURUM VAHİM!..

Ülkemizde yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen kentlerden bir tanesi Kdz.Ereğli'dir. Erdemir'in %35 maaş indirimi, tersanelerin kapanma noktasına gelmesi, inşaat sektöründeki durgunluk Ereğli'yi ölü şehir haline getirmiştir.İşsizlik hat safhaya gelmiş, taşeronlarda çalışanlar 4-5 aydır maaş alamamaktadır. Bu durum insanların ve ailelerin ruhsal yapılarını bozmuştur. Hal böyle iken devleti temsil eden Vali, kaymakam ve diğer bürokratların topumun bu içinde bulunduğu ruhsal durumun farkında olmaları gerekir. Tersanelerde iş kazaları ve ölümler sadece iş güvenliği ve yetersizliğinden olmuyor. 4-5 aydır maaş alamayan, ramazan ayında evine aş götüremeyen işçilerin dalgınlıkları da bu ortamı hazırlıyor.

 

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Muhalefet partisi olarak günlerdir devletin yetkililerini tersaneler konusunda göreve çağırıyoruz. Sayın valim, sayın kaymakamım, sayın diğer yetkililer işçiler intihar ettikten sonra veya iş kazalarında öldükten sonra çözümün faydası yok. Çalışanların ve emekçilerin haklarını vermeyen işyerlerine sigorta ve Bölge çalışma müfettişlerini gönderin işçilerle görüşsünler ve sonuçlarını sizlere ve Ankara'ya rapor etsinler. O zaman Halkın devletine devlet adamına güveni gelir. Bizler ana muhalefet partisi olarak işlerin öncelikle yasal ve hukuksal yollardan halledilmesini istiyoruz. Aksi takdirde CHP İlçe örgütü olarak çalışanlarla meydanlarda demokratik eylemlerde yaparız. Ancak toplum şu günlerde yeterince gerilmiş durumda.

 

İTİBAR AZALIYOR

Bildiğiniz gibi birkaç gün önce belediyenin karşısında yolun ortasında bir şahıs saat: 24.00 sularında havaya, sağa ve sola ateş ediyor daha sonra Cam Kafe'de bir süre oturup ortadan kayboluyor. Bugüne kadarda yakalanması konusunda bir bilgimiz yok. Devletin yetkililerinden bu şahsın en kısa zamanda bulunmasını istiyoruz. Toplumun huzurunu bozan bu şahıslar yakalanmadığı takdirde, vatandaşın gözünde devlet ve görevli devlet adamlarının itibarı azalıyor. Birileri zaten bunu istiyor. CHP'si olarak, içinden geçtiğimiz bu zor süreçte devlet yetkililerini daha sorumluluk ve duyarlılık içerisinde olmalarını istiyoruz" dedi.