Kdz.Ereğli-Alaplı karayolunun Kıyıcak mevkisinden başlayıp Belen Sanayi Sitesi’nin oradaki ana yol hattına bağlanması hedeflenen yeni çevre yolunun faaliyete geçebilmesi için proje çalışmaları başlatıldı. Çevre yolunun devreye girmesi ile Gülüç köprüsü, Devrek yol ayrımı ve Kepez tepesine kadar olan karayoluna ait yol Kdz.Ereğli Belediyesi sınırları içerisine girecek.

Halk dilinde ölüm yolu olarak gösterilen Yeşiltepe-Kepez karayolunun belediye sınırlarına dahil edilebilmesi için çalışmalar başlatıldı.
Kdz.Ereğli Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında verilen bilgilere göre, Kdz.Ereğli-Alaplı karayolu arasından yeni açılacak ve Belen Sanayi Sitesi’ne bağlanacak çevre yolunun faaliyete girmesi ile Gülüç Köprüsü, Devrek yol ayrımı ve Kepez tepesine kadar ki karayolu Kdz.Ereğli Belediyesi sınırları içerisine geçecek. Belediye de söz konusu alanda hız kesiciler koymak üzere trafik kazalarının önüne geçmeye çalışacak. Meclis toplantısında kamuoyuna verilen açıklama ise şu şekilde; “Gülüç köprüsünden itibaren Devrek yol ayrımı ve Kepez istikametine kadar olan yol karayollarına ait oludğu için Kdz.Ereğli Belediyesi müdahale edemiyordu.
Kamulaştırma yapılmadığı için de zaman zaman siyasilerde belediye buraları kamulaştırmalı diyor ama belediyenin buraları kamulaştırma yapamaz bilgisizlikten söyleniyor, karayolları tarafından buraların kamulaştırılması lazım.
Tek çözümü çevre yolu yapılması idi. Çevre yolu yapılırsa da bu alan belediyeye devir edilmeli. Çok şükür bu harekete geçti. Alaplı-Kdz.Ereğli yol güzergahına İsmet Yılmaz’ın madencilik bölgesinin olduğu yerden başlayan daha önce OSB’nin etrafından geçeceği belirtilmişti şimdi Bölücek’in oradan geçip Belen Sanayi Sitesi’nin oraya bağlanacak çevre yolu için proje çalışmaları başlatıldı. Mühendisler geldi, geziler yaptı. Kdz.Ereğli için son derece önemli, ölümler sona ermeli.”