Kdz.Ereğli'de İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yeşiltepe-Kepez karayolu Muammer Aksoy caddesinde Ereğli-Zonguldak istikametine radarlı hız kontrolü uygulamasını gerçekleştirdi. Uygulama sırasında bazı sürücüler kendi hızlarının başka araçlarla karıştığını için ceza yediklerini iddia ederken, Kaya Acar isimli sürücü ise ceza miktarını fazla bularak polislerle tartıştı.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince yapılan denetimlerde 6 araca yüzde 20 hız sınırını aştığı için 270 TL ceza yazıldı. Hız sınırını yüzde 10 aşan 12 sürücüye de 130'ar TL cezai işlem uygulandı. Uygulanan ceza miktarını gören bazı sürücüler trafik polislerine tepki gösterdi. Yapılan uygulamada 64 Km hız ile radara yakalanan sürücülerden Orhan Karakaş (38) başka bir aracın cezasını kendisine yüklendiğini ileri sürerek konuyu mahkemeye taşıyacağını söyledi.

Kaya Acar isimli sürücü de 90 kilometre hızla radara yakalandı. Kaya Acar, kendisine kesilecek olan ceza miktarını duyunca çılgına döndü. Kendisine yaptığı hızı ve ceza miktarını söyleyen polislere ehliyetini vermek istemeyen sürücü, daha sonra da ceza kâğıdına imza atmadı. Trafik polisleri ile uzun bir diyalog yaşayan ve hem ceza miktarının, hem de hız sınırının uygunsuz olduğunu söyleyen Acar, trafik polisinin sakin tavrını bozmadığını görünce haberi görüntüleyen gazetecilere yöneldi.

Acar olayı takip eden basın mensuplarına da "Neden bana soru sormuyorsunuz? Sadece çekim yapıyorsunuz' diye tepki gösterdi.

Bazı sürücüler ise ceza kâğıdını aldıktan sonra gülerek, 'ara sıra ceza yiyoruz böyle işte' derken 65 Km hızla radara yakalanan Gürbüz Gürol da (50) cezaların caydırıcılık payı olduğunu söyledi.