ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak’ın cenaze törenine ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, diğer il örgütlerinin yöneticileri de katıldı. Ali Deliak’ın Çavdarlı doktorlar Sitesi üstündeki sokakta bulunan evinde 9 Eylül 2017 Cumartesi günü yapılan törende konuşan Alper Taş, üzüntüsünü ifade ettikten sonra şöyle dedi:

“Gerçekten çok üzüntülüyüz. Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Ömrü direnişle geçti mücadeleyle geçti. Amansız sinsi bir biçimde gizli bir biçimde kendisini yakalayan bu illete karşı bu kansere karşı da aslında mücadele etti. Kendi tarzınca mücadele etti. Ölüme meydan okudu doğrusunu söylemek gerekirse. Bu arkadaşlarımızın Ali Deliak gibi arkadaşlarımızın arkasından konuşabilmek gerçekten zor. Zorluğu şundan kaynaklı arkadaşlar arkadaşlarımızı anlatabilmek kelimelerle ifade edilebilecek bir duygu değil. Kelimelere sığmaz arkadaşlarımızın değerleri, düşünceleri o yüzden gerçekten zor. Bugün onu toprağa vereceğiz sonsuzluğa uğurlayacağız. Toprağa gömeceğiz ama bilin ki arkadaşlar toprağa değil Ali Deliak’ı biz yüreğimize kalbimize gömeceğiz.



Her ölüm erken ölümdür der şair Ali Deliak’ın kardeşimizin ağabeyimizin ölümü gerçekten çok erken ölüm. Çok üretecek şeyleri vardı çok yaşayacak şeyleri vardı. Bunu biliyoruz çünkü yaşama bağlıydı yaşam doluydu mücadele doluydu insan canlısıydı bunu burada hepimiz tanırız burada hepimiz tanırız.

O bir devrimciydi, o bir sosyalistti 70’lerde de vardı 80’lerde de vardı 90’larda da vardı 2000’li yıllarda da vardı. Devrimci Genç, Dev Genç ve Devrimci Yoldan Özgürlük ve Dayanışma Partisi Haziran yolculuğumuzda hep yanı başımızdaydı. Hep bizimleydi bizi hiç yalnız bırakmadı.

Bu tür ölümlerde Nazım Hikmet’in bir şiiri aklıma gelir, bir anekdot anlatır Nazım Hikmet Bir Acem şairi ölüm adildir diyor Heyhat ölümün adil olması için hayatın adil olması lazım.

Evet, Ali Deliak gibi devrimci ve sosyalist arkadaşlarımız aslında bütün ömürlerini adil bir yaşam ve adil bir ölüm için adadı, mücadele etti. Eşitsiz, sınırsız, sömürüsüz bir dünya bir Türkiye mücadelesinde hep yanı başımızda oldu bizlerle beraber oldu.

Şimdi O’nu kalbimize gömerken sonsuzluğa uğurlarken sevgili arkadaşlar eskiden bu tür cenazelerde slogan atardık, derdik ki Bir ölür, bin doğarız. Şimdi öyle bir Türkiye’de yaşamıyoruz. Gerçekten çok değerli bir yoldaşımızı arkadaşımızı dostumuzu canımızı kaybettik. Ondan bize miras değerleridir düşünceleridir ideolojisidir yaşam çizgisidir. Biz o mirası sürdürmeliyiz büyütmeliyiz çoğaltmalıyız toplumsallaştırmalıyız. Çünkü içinden geçtiğimiz dünya ve Türkiye gerçekten her şeyin kirlendiği ama her şeyin kirlendiği bir dünya ve Türkiye oldu. Temiz bir yaşam adil bir yaşam ondan bize kalan mirastır sevgili arkadaşlar.

Sevgili Ali Deliak ağabeyimize sonsuz teşekkür ediyoruz emekleri için, mücadelesi için sonsuz teşekkür ediyoruz. Anısı önünde saygı ile eğiliyoruz ve ona yüreğimizin en derinliklerinden sevgilerimizi sunuyoruz. Hepimizin bir kez daha başı sağ olsun.”