Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi  ve İlçe Devlet Hastaneleri ile il genelinde Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan 13 sağlık personeline Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitimi düzenledi.

Açıklama şöyle:

Dedeman Oteli Konferans salonunda düzenlenen eğitim Kadın Doğum ve çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Kadın Doğum Uzmanı Dr.Burak Ün, BÜE Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde görevli Fizyoterapist Adem Hacıoğlu, Yenidoğan Yoğun Bakım Servis Sorumlu Hemşiresi  Yeşim Ayan, Halk Sağlığında görevli Şube Müdürü Esin İlhan, Psikolog Özge Tanberken, Diyetisyen Emine Aydoğan, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr Nalan Aktunç, Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Esra Canan Koca tarafından  13 sağlık personeline sinevizyon sunumu ile geniş kapsamlı olarak eğitim verildi.

Düzenlenen eğitim sonrası bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Uzm.  Dr.Fatih Akca konuşmasında şöyle dedi.

“Sağlık Bakanlığımızın Politikaları Doğrultusunda Anne Bebek ölümlerinin önlenmesi, Sezaryen oranlarının artırılması ve normal doğumun özendirilmesine yönelik birinci ,ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitimini yürüten sağlık personellerimize bir eğitim düzenlemiş bulunmaktayız. İlimizde hizmet verdiğimiz toplum sağlığı göstergelerinde olumlu etkisi olacağına inandığımız bu eğitime katılan, katkı veren herkese buradan teşekkür etmek istiyorum.“

Öte yandan düzenlenen eğitim sonrası eğitimcilere ve eğitim katılan sağlık personellerine Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Fatih Akca tarafından katılım ve teşekkür belgesi verildi.