“Uğur Mumcu’dan günümüze Türkiye” konulu panele konuşmacı olarak katılmak üzere Kdz. Ereğli’ye gelen Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay, 2018 yılında vefat eden okul arkadaşı Ali Suat Eser’in mezarını da ziyaret etti.

Panelin ardından Gazetemiz Çalışanlarından Eyüp Bektaş’ın daveti üzerine Şehir Mezarlığına gelen Mustafa Balbay’a Ali Suat Eser’in mezarı başında duygularını ve ailesinin de isteği olan adının bir sokak ve caddeye verilmesi konusunu şöyle sorduk.

“Kdz. Ereğlimizde çok uzun yıllar gazetecilik yapan ve Devrekli olmasına rağmen, mezarını da burada isteyen kadim dostum Ali Suat Eser’in çocukları babasının adının yaşatılması için istekte bulunduklarında bu dileklerini ben köşe yazımda ifade ettim. Önceki gün Suat Bey’in eşi İlkay Hanım da, bu isteğini Antalya’dan arayarak Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a iletmiş. Belediye Başkanı da bu konuda bir dilekçe gerektiğini belirtmiş. Siz, Ali Suat Eser’in sınıf arkadaşı, meslektaşı olarak bu konuda ne dersiniz, Ereğli Belediyesine bir çağrıda bulunur musunuz, ne dersiniz?”

BALBAY, POSBIYIK’IN DUYARLILIĞINA VURGU YAPTI

Mustafa Balbay bu sorumuz üzerine şöyle dedi: 

“Çok güzel olur. Ali Suat Eser hem öğrenciliği ile öğrencilikten sonra da gazeteciliğin  emekçi yanıyla, halkla içinde halkla beraber halkla iç içe mesleğini icra eden yanıyla hakikaten ölümsüz bir arkadaşımız. Toprakların her karışında ayak izi var. O yüzden bir sokağa bir caddeye Ali Suat Eser adının verilmesi, yeni kuşakların ‘kimdir?’ diye sorup hayatını öğrenmesi, O’nu gerçekten yaşıyor kılar. Hani vardır ya, kaybettiğimiz insanlar ölünce değil unutulunca ölmüş olur diye. Unutturmamak  gerekiyor. O konuda biz de elimizden geleni yaparız. Ben Belediye Başkanımızın bu tür sosyal duyarlılıkları olduğunu biliyorum, yerine getireceğine de inanıyorum. Sevgili Ali Suat Kardeşimin aziz hatırası önünde sevgiyle ve saygıyla eğiliyor ve O’nu selamlıyorum.”