Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 75. Yılında törenlerde anılacak. Kdz. Ereğli’deki anma töreni saat 08.45’de Atatürk Anıtı önünde başlayacak. Saat 09.05’de de Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı saat manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenlere Erdemir Kültür Merkezi’nde devam edilecek.

 

ZONGULDAK VALİSİ ALİ KABAN:

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75. Yıldönümünde saygı ve özlemle andığını belirtti.

Vali Kaban, “Atatürk; yok edilmek istenen Türk milletini, eşsiz dehası ve azmi ile ayağa kaldırmış, başarıyla çıktığı kurtuluş mücadelesi sonrasında yeni bir devlet kurarak milletimize Cumhuriyeti ve aydınlık yarınları armağan etmiş, çağdaş dünyanın yolunu açmıştır” dedi.

 

Atatürk’e duyulan sevgi ve saygının sonsuza dek süreceğinin altını çizen Kaban, “Yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 75.Yıldönümünde milletçe sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Atatürk; yaşamını Türk ulusu ve onun bağımsızlığına adamış, aziz milletimiz ve bağrından çıkan kahraman ordumuza önderlik ederek birlikte yürüttüğü bağımsızlık mücadelesi ile ülkemizin kötüye giden yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş, yaşamı, düşünceleri ve başarılarıyla sadece milletimizin değil, tüm dünyanın sevgi ve saygısını kazanmış bir liderdir.

Atatürk; yok edilmek istenen Türk milletini, eşsiz dehası ve azmi ile ayağa kaldırmış, başarıyla çıktığı kurtuluş mücadelesi sonrasında yeni bir devlet kurarak milletimize Cumhuriyeti ve aydınlık yarınları armağan etmiş, çağdaş dünyanın yolunu açmıştır.

Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 75. Yıl dönümünde, millet olarak bizlere düşen görev, kurarak emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini korumak, kollamak ve yeni nesillere aktararak yaşatmaktır.

Milletimiz Atatürk'ün açtığı yolda yürümeye devam edecek, O'na duyulan sevgi ve saygı sürecek, milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü ebediyete intikalinin 75.Yılında özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 

KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI İBRAHİM ÇAY:

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, “10 Kasım Atatürk’ün 75.Ölüm Yıldönümü ” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Kaymakam Çay açıklamasında, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyerek gerçeğinden hareketle Büyük Atamızı andığımız bu günde, Türk Milletinin ve Türk Vatanının Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar koruma ve yüceltme azim ve kararlılığı ile Atamızdan aldığımız kutsal emaneti, gelecek nesillere taşıyacağımızı bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyoruz.

Cumhuriyet’i ilan ederek Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmış; liderlik yeteneği, barışçı kimliği, ülküleri, öngörüleri ve üstün kişiliği, düşünceleri, yaşamı ve eserleriyle ölümsüzleşmiş Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla yaptığı köklü devrimlerle başka milletlere örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir lider ve dünyaya yön veren en büyük devlet adamıdır.

Atamızı ebediyete uğurlayışımızın 75. Yıl dönümünde Atatürk: “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir” diyerek Türk Milleti olarak üzerimize düşen en büyük görevin,  Atatürk’ün düşüncelerini benimseyerek, en büyük eseri olan Cumhuriyet’i anlamak ve değerlerine sahip çıkmak olduğunu vurgulamıştır.

Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başkomutan, Eşsiz Devlet Adamı Yüce Önderimiz ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 75. yıl dönümünde, minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK:

“10 Kasım, Atatürk'ün "Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözünü bizlere bir kez daha hatırlıyor. Gerçekleştirdiği atılımlarla tüm dünyanın övgüsünü kazanan Atatürk; askeri ve siyasi başarıları ile Cumhuriyetimize şekil veren temel düşünce ve görüşlerin mimarı olmuştur. Atatürk, başka uluslara da yol gösteren önderliği ve mücadelesiyle, yalnızca ülkemizin geleceğini değil, tarihin akışını da değiştirmiştir.

Fikirleri ve eserleri ile bizlere ışıt tutan bu büyük dehayı, vefatının 75. yıldönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Emanet ettiği Cumhuriyet'i ve eserlerini yaşatmaya devam edeceğiz.”

 

İlçe Anma Kurulu tarafından gönderilen program şöyle gerçekleştirilecek.

 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ    10 Kasım 2013 Pazar  Atatürk Anıtı Önü

08.45  Sivil ve  askeri  personelin,  daire müdürlerinin,

           okul müdürlerinin yerlerini alması

08.55  Kaymakam,  Karadeniz Bölge ve Garnizon

          Komutanı ile Belediye Başkanının yerlerini almaları

09.00  Tören programının sunulması,Kaymakamlık,

            Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve

            Belediye Başkanlığı Çelenklerinin sunulması

09.05  Saygı duruşu  ve  İstiklal  Marşının  söylenmesi, 

           bayrakların  göndere  çekilmesi

09.10  Törenin Sona Ermesi

 

ANMA TÖRENİ   10 KASIM 2013 Pazar  Erdemir Kültür Merkezi

09.50   Sivil ve  askeri  personelin,  daire müdürlerinin,

            okul müdürlerinin  yerlerini alması

09.55   Kaymakam,  Karadeniz Bölge ve Garnizon

            Komutanı ile Belediye Başkanının yerlerini

            Almaları

10.00   Tören Programını Sunması

10.05   Saygı Duruşu ve İstiklal  Marşının  söylenmesi

10.10   Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma

       (Ted.Kdz.Ereğli Koleji Özel Lisesi Md. Selim ASLANKAYA)

10.15   Özdeyişler

10.20   Ödül Töreni, Şiir ve Kompozisyon okunması

10.35  ‘’Atatürk Kurtuluş Savaşında’’adlı oratoryonun  Gösterimi

10:45   Marşlar

11:00  Törenin sona ermesi